Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe moet je mierikswortel bewaren?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe moet je mierikswortel bewaren?
8 Answers
KateKate answered 2 jaar ago
Verse mierikswortel moet in een plastic zak in de koelkast worden bewaard. Hij is ongeveer twee weken houdbaar. Als u mierikswortel langer wilt bewaren, kunt u het invriezen. Snijd de mierikswortel in stukjes van 1 cm en leg ze in een enkele laag op een bakplaat. Vries de bakplaat een nacht in en doe de mierikswortelblokjes dan over in een afgesloten bak of diepvrieszak. Ze zijn ongeveer zes maanden houdbaar.
IlseIlse answered 2 jaar ago
Verse mierikswortel kun je bewaren in een kelder of in de koelkast. Als je veel hebt, kun je het ook invriezen. Bij het invriezen moet je de mierikswortel eerst raspen en dan in kleine hoeveelheden invriezen, zodat je er alleen uit kunt halen wat je nodig hebt. Zo is hij ongeveer zes maanden houdbaar. Je kunt mierikswortel ook inmaken door geraspte mierikswortel in een gesteriliseerde pot te doen met witte azijn (of appelciderazijn) en zout naar smaak toe te voegen. Zo is hij in de koelkast enkele maanden houdbaar.
LeoLeo answered 2 jaar ago
Je kunt elke vis gebruiken voor vissoep, maar een stevige witvlezige vis werkt het beste. Mierikswortel kan tot zes maanden in de koelkast bewaard worden in een luchtdichte verpakking. Om mierikswortel te bereiden, verwijdert u de schil en knipt u het houtachtige uiteinde eraf. Snijd hem in dunne reepjes of rasp hem op een doosrasp. Zie voor meer informatie: Hoe mierikswortel te bewaren | eHow.
OwenOwen answered 2 jaar ago
De beste manier om mierikswortel te bewaren is in de koelkast. In een afgesloten verpakking in de koelkast is hij ongeveer twee weken houdbaar. Als je mierikswortel wilt invriezen, pureer hem dan eerst en vries hem dan in in ijsblokjesbakjes. Eenmaal bevroren, haal je de blokjes eruit en bewaar je ze in een afgesloten diepvrieszakje. Zo zijn ze enkele maanden houdbaar.
DaphneDaphne answered 2 jaar ago
Vers geraspte mierikswortel kun je in de koelkast in een goed afgesloten bakje maximaal twee weken bewaren. Als u het langer wilt bewaren, kunt u het invriezen. Gewoon raspen en in een ijsblokjesbakje doen. Zodra de mierikswortel bevroren is, haal je de blokjes eruit en bewaar je ze in een diepvrieszakje. Ze blijven ongeveer zes maanden goed.
ChristinaChristina answered 2 jaar ago
De beste manier om mierikswortel te bewaren is in de koelkast. In een afgesloten verpakking in de koelkast is hij tot twee weken houdbaar. Mierikswortel kan ook tot 3 maanden worden ingevroren.
OdetteOdette answered 2 jaar ago
Mierikswortel moet in een afgesloten bakje in de koelkast bewaard worden. Hij blijft tot twee weken vers. Mierikswortel is een wortelgroente die meestal wordt geraspt en gebruikt als specerij. Het heeft een sterke, scherpe smaak die kan worden gebruikt om gerechten te kruiden of als dipsaus.
AvatarNovan answered 1 jaar ago
Mierikswortel is een winterharde groente en kan 2-3 weken in de koelkast bewaard worden. Hij kan ook worden ingevroren, maar dan verliest hij wat van zijn smaak. Om in te vriezen hak je de mierikswortel fijn en leg je hem in een enkele laag op een bakplaat. Invriezen tot het stevig is en dan in een luchtdichte verpakking bewaren. Het is tot 6 maanden houdbaar.