Bekijk vragenCategory: KaasHoe moet je mascarpone maken?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Hoe moet je mascarpone maken?
7 Answers
FeliciaFelicia answered 1 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren om mascarpone te maken. De meest populaire methode is om een zuur ingrediënt zoals citroensap of azijn te gebruiken, en er dan room aan toe te voegen. Hierdoor zal de room dikker worden en meer op een kaas gaan lijken. Een andere manier is om de room te verhitten tot hij suddert, en er dan gelatine aan toe te voegen. Ook dan wordt de room dikker en gaat hij meer op een kaas lijken. Welke methode je ook kiest, zorg ervoor dat je constant roert, zodat het mengsel niet aanbrandt Als je eenmaal je mascarponemengsel hebt, kun je het in verschillende gerechten gebruiken.
CalebCaleb answered 1 jaar ago
Ricotta is een kaas gemaakt van wei, dus om mascarpone te maken moet je beginnen met ricotta. Om ricotta te maken, verwarm je melk tot het kookt en voeg je azijn toe. De melk zal beginnen te stremmen en klonters vormen. Gebruik een schuimspaan of zeef om de klonten (wrongel genoemd) te verwijderen en gooi de vloeistof (wei genoemd) weg. Giet de wrongel in een met kaasdoek bekleed vergiet en laat hem 30 minuten uitlekken. Breng de gestremde melk na 30 minuten over in een keukenmachine en pulseer tot een gladde massa. Voeg zout naar smaak toe. Bewaar in een luchtdichte bak in de koelkast tot een week.
DenzelDenzel answered 1 jaar ago
Om mascarpone te maken, heb je nodig: - 1/2 gallon zware room - 1 theelepel citroenzuur of vers citroensap - 1/4 - 1/2 kopje suiker (afhankelijk van uw smaak) 1. Giet de room in een steelpan en verwarm hem op matig vuur tot hij suddert. Laat het niet koken. Haal van het vuur en voeg het citroenzuur of citroensap toe. Roer zachtjes om te mengen. 2. Dek de pan af en laat hem 30 minuten staan om de room te laten stremmen. 3. Plaats een zeef met fijne mazen boven een grote kom en giet het mengsel erin.
DaphneDaphne answered 1 jaar ago
Om mascarpone te maken, heb je nodig: 1 kwart zware room 1 theelepel vers citroensap 1 theelepel vanille-extract 8 ons basterdsuiker (of kristalsuiker) 1/2 kopje koud water 4-6 druppels voedingskleurstof (facultatief) 1. Verwarm de room in een grote pan op een matig vuur tot hij aan de kook komt 2. Voeg het citroensap en het vanille-extract toe en laat het mengsel nog een minuut koken 3. Voeg de basterdsuiker toe en roer tot deze is opgelost 4.
PhilouPhilou answered 12 maanden ago
1) Begin met een kwart room 2) Voeg 1/4 kopje citroensap toe 3) Verwarm het mengsel op middelhoog vuur, onder af en toe roeren, tot het kookt 4) Draai het vuur laag en laat het een uur sudderen, onder af en toe roeren 5) Zet na een uur het vuur uit en laat het mengsel afkoelen 6) Giet het mengsel in een met kaasdoek beklede zeef en laat het een nacht in de koelkast staan 7) Gooi de volgende dag het vocht dat in de kom achterblijft weg en raap het kaasdoek op, zodat je een bal mascarpone in je handen hebt.
RachelRachel answered 12 maanden ago
Ingrediënten: 1 kop (240 ml) zware room 1 theelepel vanille-extract 8-9 ons (225-255 gram) mascarpone kaas, op kamertemperatuur Bereiding:1. Doe de room en het vanille-extract in een middelgrote steelpan en verwarm op een matig vuur tot het net aan de kook komt.2. Zet het vuur uit en laat het mengsel een paar minuten staan om de vanille in de room te laten trekken.3. Zeef het mengsel door een fijnmazige zeef in een kom.4. Laat het ongeveer 5 minuten afkoelen en klop er dan de mascarpone door tot een gladde massa.5.
BellaBella answered 11 maanden ago
Mascarpone is een kaas die gemaakt wordt van room. Hij heeft een gladde, romige textuur en een licht zoete smaak. Om mascarpone te maken heb je nodig: 1 kwart zware room 1 theelepel vers citroensap 3/4 kopje suiker 1/2 theelepel vanille-extract 1) Combineer de zware room en het citroensap in een middelgrote pan op matig vuur. Kook tot de room begint te stomen en te borrelen aan de randen. Laat het niet koken. 2) Haal de pan van het vuur en voeg de suiker en het vanille-extract toe. Roer tot de suiker is opgelost. 3) Doe het mengsel in een blender en mix tot een gladde massa.