Bekijk vragenCategory: KaasHoe moet je mascarpone invriezen?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe moet je mascarpone invriezen?
4 Answers
RosaRosa answered 2 jaar ago
U kunt mascarpone invriezen door het strak in plasticfolie te wikkelen en het vervolgens in een diepvrieszak te doen. Het is ongeveer 2 maanden houdbaar. Wanneer u het wilt gebruiken, laat u het een nacht ontdooien in de koelkast.
KoenKoen answered 2 jaar ago
Mascarpone kan enkele maanden worden ingevroren. Ik raad aan het in kleine hoeveelheden in te vriezen om te voorkomen dat het ontdooit en opnieuw invriest, waardoor het zijn romigheid verliest. Als je het wilt gebruiken, laat het dan een nacht ontdooien in de koelkast en roer het dan goed door voordat je het gebruikt.
AaronAaron answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om mascarpone in te vriezen. Eén manier is om de mascarpone in een luchtdichte bak te doen en 2-3 maanden in te vriezen. Een andere manier is om de mascarpone op een bakplaat uit te smeren en 2-3 uur in te vriezen, en dan over te hevelen naar een luchtdichte bak. Mascarpone kan ook worden ingevroren in ijsblokjesbakjes. Doe de blokjes, eenmaal bevroren, over in een luchtdichte bak.
LotteLotte answered 2 jaar ago
Als u mascarpone invriest, is het belangrijk dat u het langzaam ontdooit in de koelkast, zodat de textuur glad blijft. U kunt het ook een tijdje op kamertemperatuur laten staan voordat u het gebruikt. Zorg er wel voor dat je de mascarpone niet te veel verhit of in de magnetron doet, want dan kan hij korrelig en waterig worden.