Bekijk vragenCategory: VisHoe moet je kreeftensoep maken?
gast Staff asked 2 jaar ago
Hoe moet je kreeftensoep maken?
2 Answers
BramBram answered 2 jaar ago
Kreeftensoep is een zeevruchtenschotel die wordt gemaakt van het vlees van een kreeft. Het vlees wordt gekookt in water met aardappelen, wortelen en selderij om een bouillon te maken. Daarna wordt het kreeftenvlees van het bot gehaald en weer aan de soep toegevoegd. De beste manier om kreeftensoep te maken is door een hele kreeft te koken in water met aardappelen, wortelen en selderij. U kunt dan het kreeftenvlees van het bot afhalen en weer aan de soep toevoegen. Als je geen hele kreeft hebt, kun je ook kreeftenstaarten of kreeftenvlees uit blik gebruiken.
GigiGigi answered 2 jaar ago
De beste kreeftensoep wordt gemaakt met een heldere, lichte bouillon en vers, zoet kreeftenvlees. Maak eerst een basisbouillon door de schelpen van 2-3 kreeften ongeveer 30 minuten in een pan met water te laten sudderen. Zeef de bouillon en gooi de schelpen weg. Snijd het gekookte kreeftenvlees in kleine stukjes en zet het apart. Smelt in een aparte pan 1/4 kopje boter op matig vuur. Voeg 1/4 kopje bloem toe en roer tot het goed gemengd is. Klop geleidelijk de gezeefde bouillon erdoor tot het mengsel dikker wordt. Breng het geheel aan de kook en kook het ongeveer 10 minuten. Voeg het kreeftenvlees toe aan de soep en breng op smaak met zout en peper.