Om koolrabi in te vriezen, begint u met het wegsnijden van de bladeren en het wassen van de bol. Snijd de koolrabi in blokjes van 2 cm en blancheer ze 3 minuten in kokend water. Laat de koolrabi uitlekken en leg hem op een bakplaat bekleed met perkamentpapier. Bevries de koolrabi 2-3 uur, of tot hij stevig is. Doe de blokjes na het invriezen over in een diepvrieszak en bewaar ze tot 6 maanden in de diepvries. Als u de bevroren koolrabi wilt gebruiken, ontdooi het dan een nacht in de koelkast en voeg het toe aan uw favoriete recepten. Blokjes koolrabi zijn heerlijk in soepen, stoofschotels of groenteschotels.
Koolrabi kan worden ingevroren door het 3 minuten te blancheren in kokend water en het dan over te brengen in ijswater. Nadat de koolrabi is afgekoeld, verpakt u hem in luchtdichte zakjes of bakjes en vriest u hem in. De koolrabi kan ook worden versnipperd en ingevroren zonder te blancheren. Doe de versnipperde koolrabi gewoon in een luchtdichte zak of bak en vries in.
Om koolrabi in te vriezen, snijdt u de koolrabi eerst in stukken van 1". Blancheer de koolrabi 3 minuten in kokend water. Schok de koolrabi 3 minuten in ijswater. Laat de koolrabi uitlekken en verdeel hem over een bakplaat. Bevries de koolrabi gedurende 2 uur. Doe ze over in een bak en bewaar ze in de vriezer.
Koolrabi kan worden ingevroren door het in dunne stukken te snijden of te versnipperen en dan in diepvrieszakjes te doen. In de vriezer is hij ongeveer vier maanden houdbaar.