Bekijk vragenCategory: Groentenhoe moet je koolraap invriezen?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe moet je koolraap invriezen?
7 Answers
EvanEvan answered 2 jaar ago
Het invriezen van koolrabi is eenvoudig. Was en snijd de koolrabi gewoon in stukken of plakken. Blancheer de stukken of plakken 3 minuten in kokend water en dompel ze daarna onder in ijswater om het kookproces te stoppen. Verpak ze in luchtdichte bakjes of diepvrieszakjes en vries ze tot 6 maanden in.
OliviaOlivia answered 2 jaar ago
Koolrabi kan worden ingevroren door het eerst 3 minuten in kokend water te blancheren. Daarna afkoelen in ijswater en laten uitlekken. Tenslotte in een diepvrieszak doen en invriezen. Om te gebruiken, ontdooien en koken zoals gewenst.
FeliciaFelicia answered 2 jaar ago
U kunt koolrabi invriezen door hem eerst te wassen en dan te schillen. Snij de koolrabi in stukken van 1 inch en blancheer ze vervolgens 2 minuten in kokend water. Haal ze uit het kokende water en leg ze in ijswater. Laat de stukken koolrabi uitlekken en doe ze in een Ziploc zak. Verwijder zoveel mogelijk lucht voordat u de zak afsluit. Label en dateer het zakje en leg het vervolgens in de vriezer. De koolrabi kan tot 6 maanden in de vriezer bewaard worden.
KateKate answered 2 jaar ago
Koolrabi kan op twee manieren worden ingevroren. De eerste manier is om de koolrabi te schillen en in plakjes te snijden en vervolgens een minuut te blancheren in kokend water. Laat de koolrabi uitlekken en leg hem in een enkele laag op een bakplaat. Vries de koolrabi twee uur in en doe hem over in een diepvrieszak. De tweede manier is om de koolrabi in kleine stukjes te snijden en vervolgens een minuut te blancheren in kokend water. Laat de koolrabi uitlekken en leg hem in een enkele laag op een bakplaat. Vries de koolrabi twee uur in en doe hem over in een diepvrieszak.
ChristinaChristina answered 2 jaar ago
Koolrabi kan worden ingevroren door het eerst te wassen en in dunne stukken te snijden. Blancheer de gesneden koolrabi gedurende 3 minuten in kokend water, en koel dan af in ijswater. Laat goed uitlekken en leg de koolrabi op een met bakpapier beklede bakplaat. Vries in tot ze stevig zijn en doe ze in zakjes met ritssluiting om te bewaren. Om te gebruiken, volledig ontdooien voor het koken.
OdinOdin answered 2 jaar ago
Koolrabi kan worden ingevroren door het in dunne plakjes of reepjes te snijden, 2 minuten te blancheren in kokend water en dan in te vriezen. Het kan ook geraspt en ingevroren worden. Wanneer je het wilt gebruiken, gewoon ontdooien en koken zoals gewenst.
GeorgeGeorge answered 2 jaar ago
Koolrabi kan worden ingevroren door het eerst in dunne reepjes of blokjes te snijden. Blancheer de reepjes of blokjes twee minuten in kokend water, laat ze vervolgens uitlekken en leg ze in een enkele laag op een bakplaat. Vries de koolrabi in tot ze stevig zijn, doe ze dan over in een zak met rits en bewaar ze in de vriezer. Haal voor gebruik het gewenste aantal blokjes of reepjes koolrabi uit de zak en ontdooi ze bij kamertemperatuur.