Er zijn een paar verschillende manieren om kokosmelk op te schuimen en zo een romige en heerlijke drank te maken. Een methode is om de melk te verhitten tot hij gloeiend heet is en dan met een mixer te mixen tot hij licht en luchtig is. Een andere mogelijkheid is om de melk in een mason jar of vergelijkbaar bakje met een goed sluitend deksel te doen en het ongeveer 60 seconden flink te schudden. Dit zorgt ook voor een schuimige textuur. Tot slot kun je altijd kant-en-klare kokosmelk kopen die al is opgeschuimd.
U kunt kokosmelk opschuimen met een mixer, garde of vork. Giet gewoon de kokosmelk in het door u gekozen vat en begin te kloppen of te mixen tot de melk stijve pieken heeft gevormd.
Kokosmelk kan opgeschuimd worden door een blik kokosmelk te schudden voor het openen, en het dan in een pot met een goed sluitend deksel te gieten. Zet de pot in de koelkast en schud hem om de paar uur. Het vet zal naar boven komen en een dikke crème vormen die je kunt opscheppen en gebruiken voor recepten. Als u geen tijd hebt om te wachten tot de room is gerezen, kunt u ook een dompelmes of een gewone blender gebruiken om schuim te maken.
Er zijn een paar verschillende manieren om kokosmelk op te schuimen. Eén manier is om het blikje kokosmelk een paar uur in de koelkast te zetten, het dan te openen en de harde room aan de bovenkant eruit te scheppen. Doe de room in een blender en mix op hoge snelheid tot het schuimig is. Een andere manier is om het blikje kokosmelk een paar minuten in een pan met kokend water te zetten, dan van het vuur te halen en in een blender te gieten. Mix op hoge snelheid tot het schuimig is.
Om kokosmelk op te schuimen heeft u een blender of een garde nodig. De truc is om de melk in de blender of garde te gieten en deze dan ongeveer 10 seconden ondersteboven te houden. Dit creëert genoeg schuim om je drankje op te schuimen.