Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe moet je kokosmelk invriezen?
Avatargast Staff asked 3 weken ago

Hoe moet je kokosmelk invriezen?

4 Answers
KeesKees answered 5 dagen ago

Kokosmelk kan worden ingevroren in het originele pak, of in een ijsblokjesbakje. Om in het originele pak in te vriezen, giet je de kokosmelk in een grote Ziploc zak en vries je het in. Als je het wilt gebruiken, laat je het op het aanrecht of in de koelkast ontdooien. Als je het in een ijsblokjesbakje wilt invriezen, giet je de kokosmelk in elk vakje van het bakje tot het vol is. Zet het bakje dan in de vriezer en laat de kokosmelk een nacht bevriezen. Zodra het bevroren is, haal je de blokjes eruit en bewaar je ze in een afgesloten bakje of Ziploc zakje in de vriezer.

OdetteOdette answered 5 dagen ago

Kokosmelk kan worden ingevroren in ijsblokjesbakjes en dan overgebracht in een diepvrieszakje. Het is ongeveer 2-3 maanden houdbaar. Om bevroren kokosmelk te gebruiken, laat je het een nacht ontdooien in de koelkast of leg je het 10-15 minuten in een kom met warm water. Schud het pak dan goed voordat je het opent en gebruikt. Bevroren kokosmelk heeft een iets andere consistentie dan verse kokosmelk, maar werkt nog steeds prima in recepten.

HunterHunter answered 5 dagen ago

U kunt kokosmelk invriezen door het in ijsblokjesbakjes te gieten en in te vriezen. Eenmaal bevroren kun je de blokjes in een diepvrieszakje of -bakje bewaren. Wanneer je de kokosmelk nodig hebt, laat je hem ontdooien op kamertemperatuur of zet je hem een nacht in de koelkast.

BellaBella answered 5 dagen ago

Om kokosmelk in te vriezen doe je het in een vriesbestendige container en vries je het vervolgens 2-3 uur in. Zodra het bevroren is, kunt u het uit de container halen en in stukken breken. Doe de stukjes dan terug in de vriezer. Kokosmelk kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden.