Bekijk vragenCategory: Groentenhoe moet je knolselderij invriezen?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe moet je knolselderij invriezen?
6 Answers
GeorgeGeorge answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om knolselderij in te vriezen. Eén manier is om de knolselderij te schillen en in kleine stukjes te snijden. Blancheer de stukjes drie minuten in kokend water, giet ze af en dompel ze onder in ijswater. Spreid de geblancheerde knolselderij uit op een bakplaat en vries ze in tot ze stevig zijn. Breng de bevroren stukken over in een diepvrieszak of -bak met etiket. Een andere methode is om de geschilde knolselderij te raspen met behulp van een keukenmachine met een raspschijf of een doosrasp. Spreid de geraspte knolselderij in één laag uit op een bakplaat en vries in tot ze stevig zijn. Doe vervolgens de bevroren geraspte knolselderij over in een geëtiketteerde diepvrieszak of -bak.
PhilouPhilou answered 2 jaar ago
Om knolselderij in te vriezen, schil je hem eerst en hak je hem in kleine stukjes. Blancheer de stukjes vervolgens twee minuten in kokend water. Haal ze uit het kokende water en dompel ze onder in ijswater. Laat goed uitlekken en doe de stukken knolselderij in een plastic zak of luchtdichte bak. Vries in tot zes maanden.
BrittBritt answered 2 jaar ago
Snij knolselderij in blokjes van 1" en blancheer 3 minuten in kokend water. Giet af en dompel in een ijsbad. Spreid de blokjes uit op een bakplaat en vries ze een nacht in. Bewaar in diepvrieszakjes of -bakjes. Om bevroren knolselderij te gebruiken, doe je de gewenste hoeveelheid in een pan en bedek je die met water. Breng aan de kook op middelhoog vuur en kook 8-10 minuten, tot ze gaar zijn. Giet af en gebruik naar wens.
NovaNova answered 2 jaar ago
Knolselderij kan worden ingevroren door het gedurende 3 minuten in kokend water te blancheren en vervolgens over te brengen in ijswater. Doe de knolselderij na het afkoelen in een plastic zak en verwijder alle lucht voor het invriezen. Hij is 2-3 maanden houdbaar.
AbbyAbby answered 2 jaar ago
Knolselderij kan worden ingevroren door het 3 minuten in kokend water te blancheren alvorens het in te vriezen. Hij kan dan tot 6 maanden in de vriezer worden bewaard. Als u hem wilt gebruiken, laat hem dan een nacht in de koelkast ontdooien en laat het overtollige vocht eruit lopen.
KirstenKirsten answered 2 jaar ago
Om knolselderij in te vriezen, moet je hem eerst schillen en in kleine stukjes snijden. Vervolgens blancheert u de gehakte knolselderij in kokend water gedurende ongeveer 3 minuten. Laat de geblancheerde knolselderij uitlekken en leg hem op een bakplaat om af te koelen. Eenmaal afgekoeld, doe je de knolselderij in vriesbestendige zakjes of bakjes en bewaar je ze in de vriezer.