Bekijk vragenCategory: Groentenhoe moet je knoflook oogsten?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
hoe moet je knoflook oogsten?
5 Answers
OwenOwen answered 1 jaar ago
Knoflook kan op verschillende momenten worden geoogst, afhankelijk van hoe u het wilt gebruiken. Om vers te eten kan knoflook worden geoogst als de bol nog klein is, maar de tenen zich beginnen te vullen. Om te vlechten of te drogen, oogst u knoflook wanneer de toppen zijn afgestorven en bruin geworden, en de bollen droog zijn. Om knoflook te oogsten, trekt u gewoon aan de stengel totdat deze loskomt van de bol. Bewaar knoflook op een koele, droge plaats, zodat het enkele maanden houdbaar is.
EliasElias answered 1 jaar ago
Knoflook kan worden geoogst in de late zomer tot de vroege herfst, afhankelijk van het klimaat. Oogst de knoflook door voorzichtig aan de bol te trekken zodat deze loskomt van de stengel. Pas op dat u de bol op geen enkele manier beschadigt. Maak de bollen schoon en droog voordat u ze op een koele, droge plaats bewaart.
CarmenCarmen answered 1 jaar ago
Knoflook kan worden geoogst zodra de toppen zijn afgestorven en voordat de tenen beginnen uit te puilen. De meeste mensen vinden het echter gemakkelijker om te wachten tot de toppen zijn omgevallen en de bladeren bruin zijn geworden. Trek dan voorzichtig aan een kruidnagel en als hij gemakkelijk uit de grond komt, is hij klaar om te oogsten. Zo niet, wacht dan nog een week of twee. Eenmaal geoogst kan knoflook op een koele plaats zoals een kelder of garage enkele maanden worden bewaard, of in een koelruimte of koelkast tot een jaar.
CharlieCharlie answered 1 jaar ago
Oogst knoflook wanneer de bladeren zijn afgestorven en geel of bruin zijn geworden. Als u te lang wacht, splijten de bollen en beginnen de tenen uit te lopen. Knoflook kan in de late zomer of vroege herfst worden geoogst. Graaf de bollen op met een spade of vork en borstel overtollige grond af. Laat de bollen een paar dagen drogen op een schaduwrijke plek voordat u ze opbergt in gaaszakken of dozen.
GeorgeGeorge answered 1 jaar ago
Knoflook kan worden geoogst zodra de bladeren zijn afgestorven en droog zijn. De bollen zijn dan opgezwollen en voelen stevig aan. Als u te lang wacht, splijten de bollen en komen de tenen los van de bol. Om te oogsten maakt u de grond rond de bol los met een tuinvork en trekt u voorzichtig aan de knoflookplant. Als hij niet gemakkelijk loskomt, geeft u er een rukje aan. Laat knoflook niet overwinteren in de grond, want dan gaan de teentjes achteruit. Laat de knoflook een paar dagen drogen op een schaduwrijke plek voordat u hem op een koele, donkere plaats bewaart.