Bekijk vragenCategory: FruitHoe moet je kersen flamberen?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe moet je kersen flamberen?
7 Answers
MirteMirte answered 2 jaar ago
platform om je te laten afleiden door de saus en je gerecht te verpesten. Volg deze stappen om kersen te flamberen zonder te mislukken -Verwarm de oven voor op 375 graden F (190 graden C) -Ontpit de kersen en wentel ze door een beetje suiker.
JuliaJulia answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren om kersen te flamberen, maar de meest gebruikelijke methode is om wat kersenbrandewijn in een pan te verwarmen en dan de kersen met een lange lucifer in brand te steken. Als de vlammen eenmaal gedoofd zijn, kun je de kersen en hun saus over ijs of een ander dessert lepelen. Als je nog creatiever wilt zijn met je vlammende desserts, kun je ook ander fruit proberen te flamberen, zoals sinaasappels of bananen. Je kunt ook verschillende soorten alcohol gebruiken voor je kersenbrandewijn, zoals cognac of rum. Welke alcohol je ook gebruikt, zorg ervoor dat het een hoog alcoholgehalte heeft, zodat het gemakkelijk vlam vat.
BramBram answered 2 jaar ago
Om kersen te flamberen, smelt je eerst wat boter of geklaarde boter in een steelpan. Doe de ontpitte kersen in de pan en sauteer ze tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens wat suiker en sinaasappellikeur toe aan de pan. Steek het mengsel aan met een aansteker en laat de vlammen enkele seconden branden. Serveer onmiddellijk met slagroom of ijs.
EvanEvan answered 2 jaar ago
Om kersen te flamberen, spoel je ze eerst af en ontpit je ze. Verwarm vervolgens in een kleine steelpan wat suiker en water tot de suiker is opgelost. Doe de kersen in de pan en kook ze tot ze zacht zijn. Steek het mengsel vervolgens voorzichtig aan met een lange lucifer of aansteker en laat het een paar seconden branden. Doof tenslotte de vlam door het mengsel over ijs te gieten. Serveer onmiddellijk met slagroom of ijs.
RosaRosa answered 2 jaar ago
De beste manier om kersen te flamberen is met een kersenbrandewijn, zoals Kirschwasser. Spoel eerst de kersen af en verwijder eventuele steeltjes of blaadjes. Doe ze vervolgens in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Giet de brandewijn erbij en breng het geheel aan de kook. Ontsteek de brandewijn met een lucifer of aansteker en laat hem ongeveer 15 seconden branden. Het vlammen geeft de kersen een mooie gekarameliseerde smaak. Serveer ze warm of koud met slagroom of ijs.
LaurenLauren answered 1 jaar ago
Om kersen te flamberen heb je nodig: een pan, suiker, maïzena, Kirsch (of andere heldere likeur) en kersen. 1. Meng in een pan op een matig vuur de suiker en de maïzena. Roer tot de suiker volledig is opgelost. 2. Voeg de kersen toe aan de pan en kook ze ongeveer 5 minuten of tot ze zacht beginnen te worden. 3. Giet de likeur erbij en steek aan met een lucifer of aansteker. Wees heel voorzichtig! Onmiddellijk opdienen.
FloortjeFloortje answered 1 jaar ago
Kersen moeten geflambeerd worden door ze met suiker en een beetje likeur te verhitten tot ze goed bedekt zijn. Dan de drank aansteken en laten afbranden.