Bekijk vragenCategory: FruitHoe moet je kersen flamberen?
Avatargast Staff asked 3 weken ago

Hoe moet je kersen flamberen?

4 Answers
MirteMirte answered 3 weken ago

platform om je te laten afleiden door de saus en je gerecht te verpesten. Volg deze stappen om kersen te flamberen zonder te mislukken -Verwarm de oven voor op 375 graden F (190 graden C) -Ontpit de kersen en wentel ze door een beetje suiker.

JuliaJulia answered 3 weken ago

Er zijn een paar verschillende manieren om kersen te flamberen, maar de meest gebruikelijke methode is om wat kersenbrandewijn in een pan te verwarmen en dan de kersen met een lange lucifer in brand te steken. Als de vlammen eenmaal gedoofd zijn, kun je de kersen en hun saus over ijs of een ander dessert lepelen. Als je nog creatiever wilt zijn met je vlammende desserts, kun je ook ander fruit proberen te flamberen, zoals sinaasappels of bananen. Je kunt ook verschillende soorten alcohol gebruiken voor je kersenbrandewijn, zoals cognac of rum. Welke alcohol je ook gebruikt, zorg ervoor dat het een hoog alcoholgehalte heeft, zodat het gemakkelijk vlam vat.

BramBram answered 3 weken ago

Om kersen te flamberen, smelt je eerst wat boter of geklaarde boter in een steelpan. Doe de ontpitte kersen in de pan en sauteer ze tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens wat suiker en sinaasappellikeur toe aan de pan. Steek het mengsel aan met een aansteker en laat de vlammen enkele seconden branden. Serveer onmiddellijk met slagroom of ijs.

EvanEvan answered 3 weken ago

Om kersen te flamberen, spoel je ze eerst af en ontpit je ze. Verwarm vervolgens in een kleine steelpan wat suiker en water tot de suiker is opgelost. Doe de kersen in de pan en kook ze tot ze zacht zijn. Steek het mengsel vervolgens voorzichtig aan met een lange lucifer of aansteker en laat het een paar seconden branden. Doof tenslotte de vlam door het mengsel over ijs te gieten. Serveer onmiddellijk met slagroom of ijs.