Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe moet je kaasfondue smelten?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe moet je kaasfondue smelten?
5 Answers
IanIan answered 2 jaar ago
Er zijn veel manieren om kaasfondue te smelten. U kunt een fonduepan op het fornuis gebruiken, of u kunt een magnetron gebruiken.   Als u een fornuis gebruikt, zet u de fonduepan op middelhoog vuur en giet u de wijn erin. Doe de kaas in de pan en roer tot hij gesmolten is. Als u een magnetron gebruikt, doe de kaas dan in een magnetronbestendige kom en magnetron gedurende 30 seconden. Roer goed door en doe nog eens 30 seconden in de magnetron. Voeg de wijn toe aan de kom en roer tot het gesmolten is.
NaomiNaomi answered 1 jaar ago
De beste manier om fondue te maken is om de kaas in een pan op laag vuur te doen en bloem toe te voegen tot het dik wordt. Voeg dan een deel van de wijn toe en roer tot het gesmolten is. Herhaal dit proces tot alle kaas en wijn op zijn.
AvatarNovan answered 1 jaar ago
De klassieke fonduepan met een dubbele kookplaat is de beste manier om kaasfondue te smelten. Maar als je die niet hebt, kun je ook een zware pan gebruiken. Het belangrijkste is dat de fondue niet te heet wordt, anders wordt hij draderig en vettig. De beste manier om dit te doen is te beginnen met een laag vuur en dan geleidelijk het vuur te verhogen als de kaas begint te smelten. Roer regelmatig en schraap de bodem van de pan schoon zodat de kaas niet aanbrandt. En als hij toch aanbrandt, giet je hem gewoon af en begin je opnieuw.
FeliciaFelicia answered 1 jaar ago
Er zijn vele manieren om kaasfondue te smelten, maar de belangrijkste factor is ervoor te zorgen dat de kaas goed gesmolten en niet te gaar is. Een gemakkelijke manier om dit te doen is om de fonduepan op laag vuur op uw fornuis te zetten en de versnipperde kaas langzaam in de pan te doen, terwijl u af en toe roert. U kunt de kaas ook smelten in een voor de magnetron geschikte kom door hem 30 seconden op middelhoog vermogen te verwarmen, dan te roeren en nog eens 30 seconden te verwarmen tot hij volledig gesmolten is.
JackJack answered 1 jaar ago
Er zijn verschillende manieren om kaasfondue te smelten. De ene methode is om de fondue langzaam te verwarmen in een pan op het fornuis, af en toe roerend. De andere methode is om de fonduepan in een grotere pan met kokend water te zetten en te laten koken tot de kaas gesmolten is. Sommige mensen voegen liever een beetje maïzena of bloem toe aan hun fonduemengsel om het wat dikker te maken, maar dat is niet nodig. En tenslotte, vergeet de wijn niet! Een goede vuistregel is 1 kop wijn voor elke 2 pond kaas.