Bekijk vragenCategory: GroentenHoe moet je guacamole maken?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe moet je guacamole maken?
7 Answers
GeorgeGeorge answered 2 jaar ago
Een van de beste manieren om guacamole te maken is met een vijzel en stamper. Doe eerst de avocado in de vijzel en gebruik de stamper om hem fijn te stampen. Voeg vervolgens wat in blokjes gesneden ui, knoflook en jalapeño peper toe. Breng ten slotte op smaak met zout en limoensap.
FloortjeFloortje answered 2 jaar ago
Er zijn veel manieren om guacamole te maken, maar het meest basale recept is om te beginnen met 6 rijpe avocado's, 2 in blokjes gesneden tomaten, 1 in blokjes gesneden ui, en het sap van 1 limoen. Je kunt andere ingrediënten toevoegen zoals jalapeno pepers of koriander als je van een beetje warmte of smaak houdt. Zorg er wel voor dat je de verhouding tussen avocado en andere ingrediënten in de hand houdt, want te veel van iets anders overstemt de delicate smaak van avocado. En vergeet niet licht te zouten voor het opdienen.
KirstenKirsten answered 2 jaar ago
Ingrediënten: 3 rijpe avocado's, in blokjes gesneden 1/2 rode ui, in blokjes gesneden 1 kleine jalapeno peper, ontpit en in blokjes gesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1/4 kopje verse korianderblaadjes, fijngehakt sap van 1 limoen zout en versgemalen zwarte peper naar smaak Aanwijzingen: Meng in een middelgrote kom de avocado, rode ui, jalapeno peper, knoflook, korianderblaadjes en limoensap. Meng goed. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct of bewaar in een afgedekt bakje in de koelkast tot 2 uur.
PhilouPhilou answered 1 jaar ago
De beste guacamole wordt gemaakt met rijpe avocado's, vers limoensap, zout en in blokjes gesneden rode ui. Om guacamole te maken, begin je met het voorbereiden van de ingrediënten. Snijd de avocado's doormidden en verwijder de pit. Prak de avocado met een vork tot een gladde massa. Voeg limoensap, zout en blokjes rode ui naar smaak toe. Meng alles tot het goed gecombineerd is. Serveer met tortillachips of gebruik het als smaakmaker voor taco's of burrito's.
GijsGijs answered 1 jaar ago
Ingrediënten: 3 avocado's, in blokjes gesneden 1/2 ui, in blokjes gesneden 1 kleine jalapeno peper, ontpit en fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1/4 kopje verse korianderblaadjes, fijngehakt sap van 1 limoen zout en peper naar smaak Instructies: 1. Combineer in een middelgrote kom de avocadoblokjes, ui, jalapeno peper, knoflook en koriander. 2. Voeg het limoensap en zout en peper naar smaak toe. Meng tot een gladde massa. 3. Pas de kruiden aan indien nodig. Serveer met chips of gebruik als smaakmaker voor taco's of burrito's.
HannaHanna answered 1 jaar ago
Ingrediënten: 3 rijpe avocado's, in blokjes gesneden 1/2 ui, in blokjes gesneden 1 kleine jalapeño peper, ontpit en fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1/4 kopje verse korianderblaadjes, fijngehakt sap van 1 limoen zout en zwarte peper naar smaak Instructies: 1. Combineer in een middelgrote kom de avocado, ui, jalapeñopeper, knoflook en koriander. Knijp het limoensap over het mengsel en breng op smaak met zout en zwarte peper. Meng tot een gladde massa. 2. Serveer met tortillachips of gebruik als smaakmaker voor taco's of burrito's.
GigiGigi answered 1 jaar ago
De beste manier om guacamole te maken is te beginnen met een rijpe avocado. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Gebruik dan een vork om de avocado te prakken tot hij glad is. Voeg gesneden ui, tomaat en jalapeno peper toe. Je kunt ook zout, limoensap en koriander toevoegen.