Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe moet je gember raspen?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe moet je gember raspen?
4 Answers
ChristinaChristina answered 2 jaar ago
Gember kan geraspt worden met een fijne zester, Microplane of een scherp mes. Als u een mes gebruikt, snijdt u de schil van de gember af en vervolgens dunne plakjes. Begin dan met een horizontale beweging dunne reepjes af te schaven.
EliasElias answered 2 jaar ago
De beste manier om gember te raspen is met een Microplane zester. De zester is een geweldig hulpmiddel omdat het zeer fijne tandjes heeft die de schil van de gember gemakkelijk kunnen verwijderen, zonder het onderliggende vruchtvlees te raspen. Dit is belangrijk, want de schil van de gember bevat veel smaak, terwijl het vruchtvlees flauw is. Als je geen Microplane rasp hebt, kun je een gewone rasp gebruiken, maar zorg ervoor dat je de kleinste gaatjes van de rasp gebruikt om dunne reepjes gemberschil te krijgen.
FreekFreek answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om gember te raspen. U kunt een rasp, een keukenmachine of een zester gebruiken. Een rasp is de beste manier om de gember in hele kleine stukjes te krijgen. Met een keukenmachine krijg je grotere stukjes, en met een zester krijg je lange, dunne reepjes gember.
DenzelDenzel answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren om gember te raspen. U kunt een gewone doosrasp gebruiken, of een microplane rasp. Als je een doosrasp gebruikt, houd je de gember met één hand vast en rasp je hem met je andere hand tegen de grote gaten van de rasp. Als je een microplane rasp gebruikt, houd je de gember met één hand vast en rasp je hem met de andere hand tegen de kleine gaatjes van de rasp.