Bekijk vragenCategory: FruitHoe moet je een mandarijn zaaien?
Avatargast Staff asked 4 weken ago

Hoe moet je een mandarijn zaaien?

3 Answers
MilasMilas answered 3 weken ago

Er is geen verkeerde manier om een mandarijn te zaaien, maar er zijn wel een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je mandarijn gezond en sterk zal groeien. Hier zijn een paar tips voor het zaaien van een mandarijn – Kies een zonnige plek in je tuin of op het erf om te planten. Mandarijnen hebben veel zonlicht nodig om een overvloed aan vruchten te produceren. – Bereid de grond voor door hem los te maken en wat organisch materiaal, zoals compost of goed verrotte mest, toe te voegen. Hierdoor kunnen de wortels van de mandarijn zich snel vestigen en wordt een sterke groei bevorderd.

FeliciaFelicia answered 3 weken ago

Het zaaien van een mandarijn is eenvoudig. Neem gewoon een pit van een verse, rijpe mandarijn en duw deze in vochtige potgrond. Houd de grond vochtig en zet hem op een zonnige plek, en binnen een paar weken zult u kleine scheuten uit de grond zien komen. Als de zaailingen ongeveer 15 cm groot zijn, kunt u ze overplanten in afzonderlijke potten. Geef ze regelmatig water en ongeveer elke maand organische meststof. Binnen een jaar of twee zal uw mandarijnboom groot genoeg zijn om vruchten te dragen.

DannyDanny answered 3 weken ago

De mandarijn (Citrus tangerina) is een kleine citrusboom met vruchten die oranjerood van kleur zijn. De boom komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en doet het het best in een warm, vochtig klimaat. Als u een mandarijn wilt zaaien, kunt u het beste beginnen met een zaailing of een jong boompje. Je zult de zaailing moeten voorzien van volle zon en goed gedraineerde grond. Als u een jong boompje plant, graaft u een gat dat twee keer zo breed is als de kluit en net zo diep. Haal de boom voorzichtig uit de container en plaats hem in het gat, zodat de wortels gelijkmatig verdeeld zijn.