Bekijk vragenCategory: ApparatuurHoe moet je een magnetron schoonmaken?
Avatargast Staff asked 1 maand ago
Hoe moet je een magnetron schoonmaken?
3 Answers
JasmijnJasmijn answered 3 weken ago
Zet een magnetronbestendige kom met water in de oven. Magnetron op hoog voor ongeveer twee minuten. Verwijder de kom voorzichtig met ovenwanten en roer met een houten lepel het water door. Veeg de binnenkant van de oven af met een zachte doek, bevochtigd met het hete water.
KoenKoen answered 3 weken ago
Vul een grote kom met 1 kopje azijn en magnetron op hoog gedurende 5 minuten. De stoom maakt de etensresten los en maakt het makkelijk schoon te vegen. Als de magnetron hardnekkige voedselresten of vet bevat, doe dan een beetje zuiveringszout op een vochtige spons en schrob. Het zuiveringszout helpt het vet te verwijderen. Spoel af met water en droog af.
EliasElias answered 3 weken ago
Er zijn een paar manieren om een magnetron schoon te maken. De eerste is om een kopje water met azijn erin in de magnetron te doen en dit ongeveer vijf minuten te verwarmen. De stoom maakt het aangekoekte voedsel los. Gebruik vervolgens een spons om het schoon te maken. Een andere manier is om een deel citroensap te mengen met twee delen water en dit ongeveer vijf minuten in de magnetron te doen.