Bekijk vragenCategory: ApparatuurHoe moet je een broodbakmachine schoonmaken?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe moet je een broodbakmachine schoonmaken?
10 Answers
CharlieCharlie answered 2 jaar ago
De beste manier om een broodbakmachine schoon te maken is om eerst de stekker uit het stopcontact te halen en hem te laten afkoelen. Haal dan de uitneembare pan eruit en spoel deze af met heet water. U kunt eventueel ook een mild reinigingsmiddel gebruiken. Tot slot droogt u de pan af en bevestigt u hem weer op de broodbakmachine. Indien nodig kunt u ook de buitenkant van de broodbakmachine schoonmaken met een vochtige doek.
AliceAlice answered 2 jaar ago
Er zijn een paar dingen die u kunt doen om uw broodbakmachine schoon te maken. Als de broodbakmachine een verwijderbare pan heeft, kunt u deze met de hand afwassen met warm zeepwater. Als de broodbakmachine geen verwijderbare pan heeft, kunt u de binnen- en buitenkant van de machine afnemen met een vochtige doek. Laat het apparaat volledig drogen voordat u het opnieuw gebruikt.
CalebCaleb answered 2 jaar ago
Raadpleeg de instructies van de fabrikant. Elke broodbakmachine is iets anders, dus het is belangrijk dat u de specifieke instructies voor uw model volgt. In het algemeen raden de meeste mensen aan een broodbakmachine te reinigen door hem na elk gebruik af te nemen met een natte doek. Sommige mensen spoelen ook graag de pan en het kneedmes na elk gebruik af met water, en drogen ze daarna volledig af voordat ze de machine opbergen. Als u merkt dat uw broodbakmachine slecht begint te ruiken of schimmel ontwikkelt, moet u haar misschien desinfecteren. Om een broodbakmachine te desinfecteren, vult u hem met 1 kopje witte azijn en 1 kopje water, en laat u hem vervolgens de deegcyclus draaien. De azijn zal alle bacteriën en schimmels in de machine doden.
ChristinaChristina answered 2 jaar ago
Om een broodbakmachine schoon te maken, haalt u eerst de stekker uit het stopcontact en laat u hem afkoelen. Gebruik vervolgens een vochtige doek om de buitenkant van de machine af te vegen. Verwijder vervolgens de pan en de messen en was ze in een warm sopje. Tenslotte spoelt u alles af met koud water en laat u het geheel drogen voordat u de stekker weer in het stopcontact steekt.
NaomiNaomi answered 2 jaar ago
De beste manier om een broodbakmachine schoon te maken is om eerst de stekker uit het stopcontact te halen en dan het bakje en het kneedmes eruit te halen. Daarna kunt u ze allebei wassen in een warm sopje. Nadat ze schoon zijn, kunt u ze afdrogen met een handdoek en weer in de broodbakmachine plaatsen. Steek tot slot de stekker van de broodbakmachine weer in het stopcontact en druk op de startknop.
AdamAdam answered 2 jaar ago
Raadpleeg de handleiding. Elke broodbakmachine is anders en heeft specifieke instructies voor het schoonmaken ervan. In het algemeen moet u de stekker van de broodbakmachine uit het stopcontact halen, de verwijderbare onderdelen eruit halen en deze in een warm sopje wassen. Zorg ervoor dat u alle onderdelen volledig droogt voordat u ze terugplaatst. Mogelijk moet u ook de binnenkant van de broodbakmachine schoonmaken met een vochtige doek.
FloortjeFloortje answered 2 jaar ago
De beste manier om een broodbakmachine schoon te maken is met een vochtige doek de oppervlakken af te nemen. Als er deeg of beslag vastzit, kunt u dit met een zachte borstel of tandenborstel wegschrobben. Spoel de machine na het schoonmaken goed af met water.
FreekFreek answered 2 jaar ago
De beste manier om een broodbakmachine te reinigen is deze na elk gebruik af te nemen met een vochtige doek. Als de broodbakmachine bijzonder vuil is, kunt u een mild afwasmiddel en water gebruiken om hem schoon te maken, maar zorg ervoor dat u hem daarna goed afspoelt. Dompel de broodbakmachine NOOIT onder in water. Dit veroorzaakt kortsluiting en kan de machine beschadigen. Gebruik ook geen agressieve chemicaliën of schuursponsjes om de broodbakmachine schoon te maken, omdat deze het oppervlak ook kunnen beschadigen.
LotteLotte answered 1 jaar ago
De beste manier om een broodbakmachine schoon te maken is met de hand met water en zeep. U kunt echter ook een vaatwasser gebruiken. Als u ervoor kiest uw broodbakmachine met de hand schoon te maken, moet u alle onderdelen verwijderen en uit elkaar halen. Gebruik een mild reinigingsmiddel en warm water om elk onderdeel schoon te maken, spoel het vervolgens af en droog het grondig. Zet de machine weer in elkaar voordat u hem weer gebruikt. Als u ervoor kiest uw broodbakmachine in de vaatwasser te reinigen, zorg er dan voor dat u alle onderdelen in het vaatwasrek plaatst en ze op de laagst mogelijke warmtestand laat draaien. Stop geen metalen voorwerpen in de vaatwasser met uw broodbakmachine - ze zullen roesten.
OdinOdin answered 1 jaar ago
1) Haal het kneedkussen en de broodpan uit de machine. 2) Giet 1/2 kopje azijn in de broodvorm en plaats de kneedplaat. 3) Zet de machine aan en laat hem een cyclus of twee draaien, of tot de azijn verdwenen is. 4) Spoel beide stukken af met warm water en droog ze af. 5) Zet de machine weer in elkaar. De azijn helpt bij het verwijderen van eventuele resten of korstvorming op het oppervlak van de pan en de schoep. Het is ook een goed idee om uw broodbakmachine na elke paar keer brood te reinigen, gewoon om hem in goede staat te houden.