Bekijk vragenCategory: FruitHoe moet je een abrikoos plantje snoeien?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe moet je een abrikoos plantje snoeien?
6 Answers
LeoLeo answered 2 jaar ago
Als u een abrikozenplant wilt snoeien, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Ten eerste bloeien abrikozen meestal op het hout van vorig jaar, dus u moet oppassen dat u niet te zwaar snoeit en alle potentiële bloeiende takken verwijdert. Ten tweede hebben abrikozen de neiging om vruchten te produceren op korte uitlopers of zijtakken, dus u zult uw snoei moeten richten op het stimuleren van de groei van deze vruchtdragende structuren.
FloortjeFloortje answered 2 jaar ago
Welke soort abrikoos kweekt u? Over het algemeen moeten abrikozen in de winter worden gesnoeid als ze nog in rust zijn.
HarveyHarvey answered 2 jaar ago
Het snoeien van een abrikozenplant kan het beste direct na het afvallen van de bloemen gebeuren. Op dat moment kunt u alle dode of beschadigde takken verwijderen en vervolgens de resterende takken uitdunnen zodat er ongeveer 6 tot 8 centimeter ruimte tussen zit. Verwijder alle uitlopers die uit de basis van de plant groeien.
AliceAlice answered 2 jaar ago
Snoei abrikozenplanten in de late winter/vroege lente voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode, zieke of gebroken takken. Dun het midden van de plant uit om licht en lucht te laten circuleren. Verwijder uitlopers (takken die uit de wortels groeien) en waterscheuten (takken die uit de stam groeien).
MirteMirte answered 2 jaar ago
Bij het snoeien van een abrikozenplant moet u eerst alle dode of zieke takken verwijderen. Verwijder vervolgens alle takken die kruisen of tegen andere takken schuren. Ten slotte kunt u alle verdwaalde of ongewenste takken terugsnoeien. Zorg ervoor dat u de tak bij het beginpunt afknipt, zodat hij niet teruggroeit. Als de tak groot is, gebruik dan een scherp mes of een snoeischaar om de snede te maken. Zorg ervoor dat u bij het snoeien de takkraag (het hobbelige deel waar de tak bij de stam komt) niet beschadigt, omdat dit infecties en ziekten kan veroorzaken.
FreekFreek answered 2 jaar ago
Het snoeien van een abrikozenplant kan het beste in de late winter of het vroege voorjaar gebeuren. U moet alle dode, zieke of beschadigde takken terugsnoeien. U kunt ook de top van de plant snoeien om een compactere vorm te krijgen. Zorg ervoor dat u uw tondeuse voor en na gebruik met alcohol steriliseert om de verspreiding van ziekten te voorkomen.