Bekijk vragenCategory: FruitHoe moet je een abrikoos plantje snoeien?
Avatargast Staff asked 4 weken ago

Hoe moet je een abrikoos plantje snoeien?

4 Answers
LeoLeo answered 4 weken ago

Als u een abrikozenplant wilt snoeien, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Ten eerste bloeien abrikozen meestal op het hout van vorig jaar, dus u moet oppassen dat u niet te zwaar snoeit en alle potentiële bloeiende takken verwijdert. Ten tweede hebben abrikozen de neiging om vruchten te produceren op korte uitlopers of zijtakken, dus u zult uw snoei moeten richten op het stimuleren van de groei van deze vruchtdragende structuren.

FloortjeFloortje answered 3 weken ago

Welke soort abrikoos kweekt u? Over het algemeen moeten abrikozen in de winter worden gesnoeid als ze nog in rust zijn.

HarveyHarvey answered 5 dagen ago

Het snoeien van een abrikozenplant kan het beste direct na het afvallen van de bloemen gebeuren. Op dat moment kunt u alle dode of beschadigde takken verwijderen en vervolgens de resterende takken uitdunnen zodat er ongeveer 6 tot 8 centimeter ruimte tussen zit. Verwijder alle uitlopers die uit de basis van de plant groeien.

AliceAlice answered 5 dagen ago

Snoei abrikozenplanten in de late winter/vroege lente voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode, zieke of gebroken takken. Dun het midden van de plant uit om licht en lucht te laten circuleren. Verwijder uitlopers (takken die uit de wortels groeien) en waterscheuten (takken die uit de stam groeien).