De verhoudingen van de specerijen in een curry kunnen variëren, afhankelijk van wat voor soort curry u aan het maken bent. Er zijn echter enkele richtlijnen die kunnen worden gevolgd om een basiscurry te maken.
De specerijen die meestal in curry's worden gebruikt zijn komijn, koriander, kurkuma, peper en gember. Deze specerijen kunnen van tevoren worden gemalen en gemengd tot een specerijenmengsel dat in een luchtdichte verpakking kan worden bewaard. Wanneer u klaar bent om de curry te maken, verhit u wat olie in een pan en voegt u de specerijenmix toe. Roer de specerijen een minuut of twee om tot ze hun aroma's beginnen af te geven.
Ingrediënten: -1 ui, in blokjes gesneden -1 eetlepel olie -1 theelepel komijnzaad -2 theelepels gemalen koriander -2 theelepels gemalen kurkuma -4 kardemompeulen, licht geplet om de zaden vrij te maken (optioneel) -4 kruidnagels, licht gekneusd om de smaak vrij te maken (optioneel) -1 kaneelstokje (optioneel) -3 groene pepers, in de lengte doormidden gesneden (of gebruik 1 theelepel rode chilipoeder) Instructies: 1. Verhit in een grote pan of Nederlandse oven de olie op middelhoog vuur tot het heet is. Voeg de ui toe en bak deze goudbruin 2.
Hier is een recept voor een basis groentencurry. Ingrediënten: 1 ui, gehakt 1 theelepel komijnzaad 2 theelepels olie 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt 1 theelepel geraspte gember 1 groene chilipeper, in de lengte doorgesneden 2 kopjes (400 gram) gehakte groenten (bijv. bloemkool, broccoli, wortelen, erwten, bonen) 1 blik (400 gram) tomatenblokjes of 1 verse tomaat, in stukjes gesneden 1 theelepel zout 2 eetlepels (30 gram) stevig verpakte geraspte kokosnoot 3-4 eetlepels water Methode: Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de komijnzaadjes tot ze hun aroma afgeven.
De ingrediënten en kruiden voor kerrie variëren per regio, maar omvatten meestal komijn, koriander, kurkuma, gember en chilipeper. Om een basis currysaus te maken, begint u met een eetlepel olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg een gesnipperde ui toe en fruit deze tot hij zacht is. Voeg knoflook en de kruiden toe en bak nog een minuut. Roer er een blik geplette tomaten of tomatenpuree door en laat 10 minuten sudderen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Giet de saus over gekookte kip, rundvlees, lam, garnalen of groenten en serveer met rijst of naanbrood.
Er zijn veel manieren om curry te maken, maar een basisrecept bevat een combinatie van ui, knoflook, gember en kruiden als komijn, koriander, kurkuma en chilipeper. Vervolgens kunt u elk soort eiwit (kip, lam, rundvlees, garnalen) en veel groenten (wortelen, erwten, aardappelen) toevoegen. Tot slot heb je een vloeistof nodig zoals kokosmelk of bouillon. Laat alle ingrediënten samen sudderen tot de groenten gaar zijn en de eiwitten naar wens.
Ingrediënten: -1 ui, gesnipperd -2 teentjes knoflook, fijngehakt -1 eetlepel geraspte verse gember -1 groene paprika, in blokjes gesneden -1 theelepel komijnzaad -1/2 theelepel gemalen koriander -1/4 theelepel kurkumapoeder -snufje cayennepeper (optioneel) -2 kopjes kippen- of runderbouillon -(14 oz blik) in blokjes gesneden tomaten -3 el. tomatenpuree -3 el. kokosmelk -1 el. honing -2 el.
Er zijn veel verschillende manieren om curry te maken, maar de meest voorkomende ingrediënten zijn groenten, kokosmelk en kruiden. Om te beginnen heb je groenten nodig. De beste groenten voor curry zijn groenten die hun vorm kunnen behouden en niet tot moes worden als ze gekookt worden. Goede opties zijn aardappelen, wortelen, bloemkool, groene bonen, pompoen en courgette. Vervolgens heb je kokosmelk nodig. Kokosmelk is de sleutel tot de juiste smaak en consistentie voor curry. Je kunt kokosmelk uit blik kopen of zelf maken door versnipperde kokos met warm water te mengen. Tot slot heb je wat kruiden nodig.