Bekijk vragenCategory: FruitHoe moet je citroenen konfijten?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe moet je citroenen konfijten?
4 Answers
OliviaOlivia answered 2 jaar ago
Om citroenen te kaarsen, snij je eerst een uiteinde van de citroen af en verwijder je het vruchtvlees. Snijd vervolgens met een scherp mes een klein gaatje in de citroen en steek er een kaars in. Steek tenslotte de kaars aan en zie hoe de citroen oplicht. Citroenen kaarsen maken is een leuke manier om in de geest van Halloween te komen. Het is ook een geweldige manier om kinderen te interesseren voor wetenschap. Als je citroenen kaarslicht geeft, kun je zien hoe ze werken als kleine lampjes. Het citroensap in de citroen zorgt voor licht, en de was van de kaars zorgt ervoor dat de vlam helder blijft branden.
RosaRosa answered 1 jaar ago
Om citroenen te kaarsen, snij je eerst een uiteinde af en dan een snee in de citroen ongeveer halverwege. Neem een aansteker en houd die dicht bij de snee totdat de citroen licht begint te geven. Kijk in de citroen en u kunt de pitten zien. Zijn de pitjes zwart, dan is de citroen rijp. Zijn ze wit, dan is de citroen nog niet rijp.
JaysonJayson answered 1 jaar ago
Het kaarsen van citroenen is een manier om te bepalen of ze rijp zijn of niet. Om dit te doen, neem je een citroen en snij je een uiteinde af. Schijn met een lamp in het afgesneden uiteinde en zoek naar pitjes. Als je pitten ziet, is de citroen niet rijp; als je geen pitten ziet, is de citroen rijp.
CharlieCharlie answered 1 jaar ago
Een citroen die rijp is en klaar voor het maken van kaarsen zal een enigszins zachte schil hebben en zwaar zijn voor zijn grootte. Om citroenen te kaarsen, snijdt u eerst de boven- en onderkant van de vrucht eraf. Snijd langs de zijkanten van de citroen en verwijder de schil en het witte merg. Snijd de citroen in dunne partjes en verwijder de pitten. Leg de partjes op een rooster op een bakplaat en laat ze een nacht drogen. Smelt de volgende dag de was in een dubbele boiler of een magnetronbestendige bak. Doop met een tang elk citroenschijfje in de was en zet het opzij om uit te harden. Bewaar ze in een luchtdichte verpakking wanneer ze niet worden gebruikt.