Bekijk vragenCategory: FruitHoe moet je citroenen inleggen?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe moet je citroenen inleggen?
7 Answers
BramBram answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren waarop je citroenen kunt inmaken, afhankelijk van waar je ze voor gaat gebruiken. Als je alleen een beetje zuurheid aan gerechten wilt toevoegen, kun je de citroenen gewoon in dunne plakjes snijden en ze aan je potje met inmaakkruiden toevoegen. Als u de schijfjes citroen echter voor langere tijd wilt bewaren, moet u een paar extra stappen ondernemen. Om te beginnen snijdt u de citroenen in dunne plakjes en doet u ze in een schone Mason-pot. Breng in een aparte pan gelijke delen azijn en water aan de kook. Giet dit mengsel over de citroenschijfjes in de pot tot ze volledig bedekt zijn.
OwenOwen answered 2 jaar ago
De beste manier om citroenen in te maken is ze in dunne plakjes te snijden en ze vervolgens in een pot of bak met een goed sluitend deksel te doen. Voeg wat verse kruiden, knoflook en peperkorrels toe aan de pot en bedek de citroenen vervolgens met azijn of citroensap. Sluit de pot goed af en bewaar hem ten minste twee weken in de koelkast alvorens hem te gebruiken. Hoe langer de citroenen in de pekeloplossing liggen, hoe smaakvoller ze worden. Om ingemaakte citroenen te gebruiken, haal je ze gewoon uit de pot en gebruik je ze zoals je wilt. Ze kunnen worden toegevoegd aan salades, worden gebruikt als garnering voor gerechten zoals hummus of aubergine, of worden verwerkt in sauzen en marinades.
AvatarNovan answered 2 jaar ago
Ingredi├źnten: 1 1/2 kopjes witte azijn 1 kopje water 1/4 kopje suiker 1 eetlepel zout 6 teentjes knoflook, gepeld en in dunne plakjes gesneden 2 theelepels hele zwarte peperkorrels 2 verse laurierblaadjes of 1 gedroogd laurierblad 3 citroenen, in de lengte in vieren gesneden Instructies: 1. Meng in een grote pan de azijn, het water, de suiker, het zout, de knoflook, de peperkorrels en de laurierblaadjes. Breng op hoog vuur aan de kook en laat 2 minuten koken. Haal van het vuur.2. Voeg de citroenschijfjes toe aan de pan en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af en zet minstens 1 week in de koelkast alvorens te gebruiken.
ChristinaChristina answered 2 jaar ago
Citroenen inmaken is een geweldige manier om ze te bewaren en een wrange, zure smaak aan gerechten toe te voegen. Hier staat hoe je dat doet: 1. Steriliseer je potten en deksels in kokend water gedurende minstens 10 minuten. 2. Snijd de citroenen in dunne plakjes en gooi de pitjes weg. 3. Doe de schijfjes citroen in de gesteriliseerde potten en vul ze zo dicht mogelijk zonder de citroenen te pletten. 4. Verwarm in een kleine pan de azijn, suiker en kruiden tot ze koken. Giet het hete mengsel over de citroenen in de pot en zorg ervoor dat er een halve centimeter ruimte tussen de vloeistof en het deksel van de pot zit. 5 .
KirstenKirsten answered 1 jaar ago
Er zijn veel manieren om citroenen in te zouten, maar het meest eenvoudige en traditionele recept is ze te laten weken in een pekel van water, azijn en zout. Experimenteer met verschillende kruiden en specerijen om smaak toe te voegen. Sommige mensen voegen er ook graag suiker of honing aan toe. Laat de citroenen minstens een week weken in de koelkast voordat je ze opeet.
KoenKoen answered 1 jaar ago
There are many ways to pickle lemons. My favorite way is to use white vinegar, water, sugar, and salt. I like to use a ratio of 1 cup white vinegar, 2 cups water, 1/2 cup sugar, and 1 tablespoon salt. To make the pickles: 1) Sterilize a quart jar and its lid in boiling water for 10 minutes. Remove from the water and let cool. 2) Combine the vinegar, water, sugar, and salt in a small saucepan over medium heat. Stir until the sugar and salt are dissolved. 3) Pour the mixture into the sterilized jar. Add the lemons.
FreekFreek answered 1 jaar ago
U kunt citroenen inmaken door ze in plakjes te snijden en toe te voegen aan azijn. Door citroenen op deze manier in te zouten blijven ze beter houdbaar en krijgen gerechten een zure smaak. U kunt citroenschijfjes ook een nacht laten weken in zout water voordat u ze afspoelt en toevoegt aan de azijn. Dit zal de citroenen zouter maken. Voeg geplette peperkorrels, laurierblaadjes en knoflookteentjes toe aan de azijn voor extra smaak. De beste manier om citroenen te zouten is door een combinatie van zout water en azijn te gebruiken. Laat citroenschijfjes een nacht weken in zout water, spoel ze dan af en doe ze in een pot met azijn. Voeg desgewenst kruiden toe. Sluit de pot af en bewaar hem maximaal 2 maanden in de koelkast.