Bekijk vragenCategory: Groentenhoe moet je bonensoep maken?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe moet je bonensoep maken?
5 Answers
AaronAaron answered 2 jaar ago
Spoel en week 1 kopje bonen een nacht in water. Laat de bonen uitlekken en spoel ze af. Verhit in een grote pan 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de uien, wortels, selderij, knoflook en kruiden toe. Fruit ongeveer 5 minuten tot de groenten zacht zijn. Voeg de bonen toe en genoeg water om de bonen 2 centimeter te bedekken. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer een uur sudderen of tot de bonen zacht zijn Optioneel: Voeg voor een rijkere soep 1-2 kopjes gehakte ham of gerookte kalkoen toe tijdens de laatste 10 minuten van de kooktijd.
RachelRachel answered 1 jaar ago
Er zijn veel recepten voor bonensoep, maar de ingrediënten en bereidingswijze kunnen variëren. De meest voorkomende ingrediënten in bonensoep zijn bonen, groenten, bouillon, en kruiden zoals zout, peper en kruiden. De eerste stap is het spoelen van de bonen in een vergiet onder koud stromend water. Doe de bonen vervolgens in een grote pan of Nederlandse oven en bedek ze met water. Breng op hoog vuur aan de kook, zet het vuur dan laag en laat het ongeveer 2 uur sudderen. Nadat de bonen 2 uur hebben gestoofd, voegt u de gesneden groenten toe en kookt u nog 30 minuten tot 1 uur tot de groenten zacht zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.
EllaElla answered 1 jaar ago
Ingrediënten: 1 ui, in blokjes gesneden 3 teentjes knoflook, fijngehakt 1 wortel, in blokjes gesneden 1 stengel selderij, in blokjes gesneden 1 groene paprika, in blokjes gesneden 2 eetlepels olijfolie of groentebouillon 2 kopjes gekookte marinebonen of 2 blikken (15 oz elk) marinebonen, uitgelekt en gespoeld 4 kopjes groentebouillon of water 2 laurierblaadjes 1 theelepel gedroogde tijmblaadjes Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak Instructies: Verhit de olie in een grote pan of Nederlandse oven op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, wortel, selderij en paprika toe. Kook tot de groenten zacht zijn, ongeveer 10 minuten. Roer de bonen en de bouillon erdoor.
BrittBritt answered 1 jaar ago
Ingrediënten: 1 kop gedroogde bonen 1 eetlepel olijfolie 1 grote ui, gesnipperd 3 teentjes knoflook, fijngehakt 6 kopjes kippen- of groentebouillon Laurierblaadjes, tijm, rozemarijn (optioneel) Zout en peper naar smaak. Instructies 1. Week de bonen een nacht in water 2. Laat de volgende dag de bonen uitlekken en spoel ze goed af 3. Verhit in een grote pan of Nederlandse oven de olijfolie op middelhoog vuur tot het heet is 4. Voeg de uien en knoflook toe en sauteer ongeveer 5 minuten tot de uien doorschijnend zijn 5.
HarveyHarvey answered 1 jaar ago
Ingrediënten: 1 hamlap of gerookte varkensnek botten 1 grote ui, gesnipperd 3 teentjes knoflook, fijngehakt 1 groene paprika, gehakt 4 kopjes kippenbouillon of water 2 blikken (15 ons elk) zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld 1 blik (14,5 ons) tomatenblokjes, niet uitgelekt 1 theelepel gedroogde oreganoblaadjes 1 theelepel chilipoeder 1/2 theelepel zout Instructies: Doe de hamlap in een grote soeppot. Bedek met koud water. Breng aan de kook op hoog vuur. Kook 2 minuten, haal dan van het vuur en laat 10 minuten staan. Giet af en gooi het water weg.