Bekijk vragenCategory: GroentenHoe moet je artisjok eten?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Hoe moet je artisjok eten?
11 Answers
FeliciaFelicia answered 1 jaar ago
De beste manier om een artisjok te eten is om eerst de steel af te snijden en het bovenste 1/3 deel van de artisjok af te snijden. Vervolgens schil je met een schilmesje of met je vingers de taaie buitenste bladeren weg tot je bij de malsere bladeren komt. Snijd de geschilde artisjok doormidden en schep met een lepel de harige velletjes eruit. Bestrijk ten slotte elk stuk met olijfolie en kruid het met zout en peper voordat u het in een hete oven gaart gedurende ongeveer 20 minuten.
IanIan answered 1 jaar ago
Artisjokken kunnen worden gekookt, gestoomd of in de magnetron. Sommige mensen dopen de bladeren graag in een saus voor ze te eten. Als u klaar bent om een artisjok te eten, trekt u gewoon een van de bladeren eraf en schraapt u het eetbare vlees eraf met uw tanden. U kunt ook de bovenkant van de artisjok afsnijden en de zachte "choke" in het midden opeten. Als je eenmaal alle bladeren en de wurggreep hebt opgegeten, kun je met een lepel het zachte hart eruit scheppen en er hap voor hap van genieten.
IvanIvan answered 1 jaar ago
De beste manier om een artisjok te eten is om voorzichtig een van de bladeren eraf te trekken en met je tanden het eetbare vlees eraf te schrapen. Als je al het vruchtvlees eraf hebt geschraapt, doop je het resterende deel van het blad in wat gesmolten boter of aioli en geniet je! Herhaal dit tot je alle bladeren hebt gehad.
EllaElla answered 1 jaar ago
De juiste manier om een artisjok te eten is om eerst de stengel af te snijden en dan de taaie buitenste bladeren af te breken tot je bij de zachtere, eetbare bladeren komt. Gebruik vervolgens een mes of uw vingers om het eetbare vlees van elk blad af te schrapen en gooi het weg. Snijd tenslotte de artisjok doormidden en eet het zachte midden op.
MirteMirte answered 1 jaar ago
Artisjokken kunnen worden gekookt, gestoomd of in de magnetron. Als je artisjokken kookt, voeg dan 2 kopjes water toe voor elke artisjok. Kook gedurende 25 minuten, of tot een mes gemakkelijk in de steel kan prikken. Giet af en serveer met boter of mayonaise. Om artisjokken te stomen, voegt u 1 kopje water per artisjok toe. Stoom gedurende 20-25 minuten, of tot een mes gemakkelijk in de steel kan prikken. Giet af en serveer met boter of mayonaise. Om artisjokken in de magnetron te zetten, doet u ze in een afgedekte glazen schaal met 1/4 kopje water per artisjok.
JackJack answered 1 jaar ago
Artisjokken zijn heerlijk en voedzaam, maar ze kunnen een beetje lastig te eten zijn. De beste manier om ervan te genieten is door de bladeren één voor één af te pellen en ze in wat gesmolten boter of je favoriete saus te dopen. Je kunt ook het vlees van de bladeren afschrapen met je tanden en het dan doorslikken.
CalebCaleb answered 1 jaar ago
De beste manier om een artisjok te eten is om eerst de scherpe punten van de bladeren af te knippen met een keukenschaar. Snijd de artisjok vervolgens in de lengte doormidden en schraap met een mes of lepel de harige strot eruit totdat je alleen het eetbare deel van de artisjok overhoudt.
FenderFender answered 11 maanden ago
De artisjok is een heerlijke groente die op verschillende manieren bereid kan worden. Sommige mensen eten hem graag gekookt, terwijl anderen hem liever gegrild of gebakken eten. De beste manier om een artisjok te eten is om eerst de bladeren van de steel te halen en dan de bovenkant van de artisjok af te snijden. Vervolgens moet je de choke (het harige gedeelte) eraf schrapen met een mes of een lepel. Tot slot kun je de harten van de artisjok opeten door ze er met je tanden uit te trekken.
BramBram answered 11 maanden ago
De beste manier om een artisjok te eten is om eerst het bovenste 1/3 deel van de bladeren af te snijden met een scherp mes. Verwijder vervolgens met een lepel de harige choke (vezelcentrum) uit het midden van de artisjok.
NovaNova answered 11 maanden ago
De beste manier om een artisjok te eten is om de stekelige bovenkant eraf te snijden, hem dan doormidden te snijden en de harige bladeren eraf te trekken tot je bij de malse binnenste bladeren komt.
PhilouPhilou answered 11 maanden ago
U kunt een artisjok het beste eten door eerst de taaie stekelige bladeren af te knippen met een keukenschaar. Snijd ook de steel af. Snijd vervolgens de artisjok doormidden en schep de harige choke (vezels) eruit met een lepel. Bestrijk vervolgens de artisjokkwartjes met olijfolie en leg ze op een bakplaat. Bestrooi ze royaal met zout en peper en bak ze ongeveer 30 minuten op 400 graden of tot ze gaar zijn als u er met een vork in prikt. Serveer warm of koud als onderdeel van een salade of als voorgerecht.