Bekijk vragenCategory: GroentenHoe moet je artisjok bewaren?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Hoe moet je artisjok bewaren?
6 Answers
OdetteOdette answered 1 jaar ago
Je kunt artisjokken het beste in de koelkast bewaren, in een lade met producten of gewikkeld in een papieren handdoek. Als je ze binnen een dag of twee wilt gebruiken, kunnen ze op kamertemperatuur worden bewaard. Als u in de winkel artisjokken uitzoekt, zoek dan groene artisjokken met goed gesloten bladeren. Vermijd artisjokken die verwelkt zijn of bruin verkleurde bladeren hebben. Om een artisjok voor te bereiden op het koken, snijdt u de steel gelijk met de onderkant van de groente af en snijdt u vervolgens ongeveer een halve centimeter van de bovenkant af.
CharlieCharlie answered 1 jaar ago
Artisjokken moeten in een vochtbestendige zak in de koelkast worden bewaard. Ze zijn ongeveer een week houdbaar. Artisjokken kunnen het best vers worden gegeten, maar ze kunnen ook worden ingevroren. Om ze in te vriezen, blancheert u ze eerst 2 minuten in kokend water en koelt u ze daarna af in ijswater. Verpak ze in plastic zakjes of bakjes en vries ze in.
PhilouPhilou answered 1 jaar ago
Als je het geluk hebt dat je een grote oogst artisjokken van je CSA, boerenmarkt of tuin hebt gekregen, laat ze dan niet verloren gaan! Hier lees je hoe je ze bewaart, zodat ze zo lang mogelijk goed blijven. De eerste stap is om de artisjokken te trimmen. Snijd ongeveer een centimeter van de bovenkant van de groente af en snijd vervolgens de scherpe blaadjes eraf. U kunt ze meteen koken of in de koelkast bewaren voor later gebruik. Als u besluit ze te bewaren, is het belangrijk dat u de artisjokken in een vochtige omgeving bewaart; anders zullen ze snel verschrompelen en hun smaak verliezen.
OdinOdin answered 11 maanden ago
Voor het beste resultaat bewaar je artisjokken in een plastic zak in de koelkast. Ze zijn tot 3 dagen houdbaar.
HelenaHelena answered 10 maanden ago
Artisjokken moeten in de koelkast bewaard worden. Zorg ervoor dat ze droog zijn voordat u ze bewaart om schimmelvorming te voorkomen.
OwenOwen answered 10 maanden ago
Artisjokken moeten in de koelkast bewaard worden. Ze zijn ongeveer een week houdbaar. Als je klaar bent om ze te koken, snijd je gewoon de taaie buitenste bladeren weg tot je de mooiere, zachtere bladeren bereikt. Snijd dan het bovenste derde deel van de artisjok af, zodat je een plat oppervlak hebt om mee te werken. Gebruik ten slotte een scherp mes om in het stengeleinde te snijden en de harige wang te verwijderen. Leg ze in een stomer of blancheer ze 3-4 minuten in kokend water voor het opdienen.