Bekijk vragenCategory: GroentenHoe moet je artisjok bewaren?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

Hoe moet je artisjok bewaren?

3 Answers
OdetteOdette answered 1 maand ago

Je kunt artisjokken het beste in de koelkast bewaren, in een lade met producten of gewikkeld in een papieren handdoek. Als je ze binnen een dag of twee wilt gebruiken, kunnen ze op kamertemperatuur worden bewaard. Als u in de winkel artisjokken uitzoekt, zoek dan groene artisjokken met goed gesloten bladeren. Vermijd artisjokken die verwelkt zijn of bruin verkleurde bladeren hebben. Om een artisjok voor te bereiden op het koken, snijdt u de steel gelijk met de onderkant van de groente af en snijdt u vervolgens ongeveer een halve centimeter van de bovenkant af.

CharlieCharlie answered 1 maand ago

Artisjokken moeten in een vochtbestendige zak in de koelkast worden bewaard. Ze zijn ongeveer een week houdbaar. Artisjokken kunnen het best vers worden gegeten, maar ze kunnen ook worden ingevroren. Om ze in te vriezen, blancheert u ze eerst 2 minuten in kokend water en koelt u ze daarna af in ijswater. Verpak ze in plastic zakjes of bakjes en vries ze in.

PhilouPhilou answered 1 maand ago

Als je het geluk hebt dat je een grote oogst artisjokken van je CSA, boerenmarkt of tuin hebt gekregen, laat ze dan niet verloren gaan! Hier lees je hoe je ze bewaart, zodat ze zo lang mogelijk goed blijven. De eerste stap is om de artisjokken te trimmen. Snijd ongeveer een centimeter van de bovenkant van de groente af en snijd vervolgens de scherpe blaadjes eraf. U kunt ze meteen koken of in de koelkast bewaren voor later gebruik. Als u besluit ze te bewaren, is het belangrijk dat u de artisjokken in een vochtige omgeving bewaart; anders zullen ze snel verschrompelen en hun smaak verliezen.