Bekijk vragenCategory: FruitHoe moet je abrikozen schillen?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Hoe moet je abrikozen schillen?
7 Answers
GeorgeGeorge answered 1 jaar ago
Abrikozen kunnen geschild worden met een mes of met de vingers. Als u een mes gebruikt, snijdt u de bovenkant van de vrucht af waar de steel zit en snijdt u vervolgens in de lengte van de vrucht om de schil te verwijderen. Als u uw vingers gebruikt, houdt u de abrikoos in één hand en knijpt u voorzichtig in de schil aan één kant en trekt u deze eraf.
AbbyAbby answered 1 jaar ago
Begin met het afsnijden van een uiteinde van de abrikoos en draai hem dan voorzichtig om de pit te verwijderen. Gebruik vervolgens een schilmesje om de schil te verwijderen. U kunt de abrikozen ook 10 seconden in kokend water blancheren voordat u ze schilt om het proces te vergemakkelijken.
ChristinaChristina answered 1 jaar ago
Hoe schil je abrikozen? Als u verse abrikozen gebruikt, moet u ze schillen voordat u ze in de blender doet. Snijd daartoe beide uiteinden van de abrikoos af en snijd vervolgens met een scherp mes langs de zijkant van de vrucht, rond de pit. U moet de schil gemakkelijk kunnen verwijderen zodra de vrucht is opengesneden. Als u bevroren abrikozen gebruikt, hoeft u ze niet te schillen.
KirstenKirsten answered 1 jaar ago
Abrikozen kunnen op twee manieren geschild worden: op de traditionele manier en op de moderne manier. De traditionele manier is om ze enkele seconden in kokend water te blancheren en ze daarna in koud water te dompelen. Hierdoor komt de schil los zodat deze gemakkelijk met een schilmesje kan worden verwijderd. De moderne manier is om een kleine X in de bodem van elke abrikoos te snijden, ze vervolgens in een magnetronbestendige schaal te leggen en ze ongeveer 20 seconden in de magnetron te zetten. De X gaat open en maakt het makkelijk om de schil te verwijderen als ze gaar zijn.
KoenKoen answered 1 jaar ago
Abrikozen kunnen op een paar verschillende manieren geschild worden. Eén manier is om ze een minuut in kokend water te blancheren en ze daarna in ijswater te laten schrikken. Als ze afgekoeld zijn, moet de schil er gemakkelijk afglijden. Een andere manier is om ze doormidden te snijden en de pit te verwijderen, dan gebruik je je vingers of een schilmesje om de schil eraf te halen.
DannyDanny answered 1 jaar ago
Spoel de abrikozen af en maak met een scherp mes een "X" in de schil. Draai voorzichtig elke helft van de abrikoos weg van het zaadcentrum. Als de schil niet gemakkelijk loslaat, gebruik dan een schilmesje om hem af te pellen.
LeoLeo answered 1 jaar ago
Abrikozen kunnen met de hand of met een mes geschild worden. Als u ze met de hand schilt, begint u bij de steel en trekt u de schil er met een neerwaartse beweging af. Als u een mes gebruikt, snijdt u een kleine X bovenaan de vrucht en draait u ze open. Snijd langs de lengte van de vrucht, waarbij u de pit weggooit, en gebruik dan uw vingers om de schil eraf te trekken.