Bekijk vragenCategory: FruitHoe moet je abrikoos planten?
Avatargast Staff asked 2 maanden ago

Hoe moet je abrikoos planten?

3 Answers
OliviaOlivia answered 2 maanden ago

Als u een abrikozenboom plant, is het belangrijk dat u een plaats kiest die veel zon krijgt en goed gedraineerde grond heeft. U moet er ook voor zorgen dat er genoeg ruimte is voor de boom om te groeien.
 
Graaf voor het planten van de boom een gat dat twee keer zo breed is als de kluit en net zo diep. Plaats de boom zo in het gat dat de wortels gelijkmatig verdeeld zijn. Vul het gat weer met aarde en verdicht het voorzichtig rond de wortels. Geef grondig water.
 
Het is over het algemeen het beste om te wachten tot het vroege voorjaar of de late herfst om een abrikozenboom te planten. Zo krijgen de wortels de tijd om zich te vestigen voordat het warme zomerweer begint of het koude winterweer komt.

IlseIlse answered 1 maand ago

Nou, het eerste wat je moet doen is een goede plek vinden. Abrikozen houden van volle zon en goed gedraineerde grond. Als je die twee dingen hebt, heb je een goede start!
 
Voor het planten van abrikozenbomen zijn er een paar verschillende methodes die u kunt gebruiken. U kunt ze planten met blote wortel of in potten. Als u in een gebied met een lang groeiseizoen woont, is het planten met blote wortel waarschijnlijk de beste keuze. Woont u echter in een gebied met een korter groeiseizoen, dan is het planten van bomen in pot waarschijnlijk beter, omdat ze dan al een voorsprong hebben.

OdinOdin answered 1 maand ago

Eerst moet u een abrikozenboom kopen. Als u de boom eenmaal hebt, zoekt u een geschikte plek in uw tuin voor de boom. Zorg ervoor dat de plek veel zonlicht krijgt en een goede afwatering heeft 
 
Graaf vervolgens een gat dat twee keer zo breed en net zo diep is als de kluit van uw boom. Maak de wortels voorzichtig los voordat u de boom in het gat plaatst. Vul het gat op met aarde en druk het voorzichtig rond de wortels. Zorg ervoor dat u de stam van de boom niet ingraaft; dit zou rot kunnen bevorderen 
 
Zodra uw boom geplant is, moet u hem tijdens het eerste groeiseizoen regelmatig en diep water geven (maandelijks als er weinig regen valt).