Bekijk vragenCategory: FruitHoe moet je abrikoos planten?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe moet je abrikoos planten?
8 Answers
OliviaOlivia answered 2 jaar ago
Als u een abrikozenboom plant, is het belangrijk dat u een plaats kiest die veel zon krijgt en goed gedraineerde grond heeft. U moet er ook voor zorgen dat er genoeg ruimte is voor de boom om te groeien.   Graaf voor het planten van de boom een gat dat twee keer zo breed is als de kluit en net zo diep. Plaats de boom zo in het gat dat de wortels gelijkmatig verdeeld zijn. Vul het gat weer met aarde en verdicht het voorzichtig rond de wortels. Geef grondig water.   Het is over het algemeen het beste om te wachten tot het vroege voorjaar of de late herfst om een abrikozenboom te planten. Zo krijgen de wortels de tijd om zich te vestigen voordat het warme zomerweer begint of het koude winterweer komt.
IlseIlse answered 2 jaar ago
Nou, het eerste wat je moet doen is een goede plek vinden. Abrikozen houden van volle zon en goed gedraineerde grond. Als je die twee dingen hebt, heb je een goede start!   Voor het planten van abrikozenbomen zijn er een paar verschillende methodes die u kunt gebruiken. U kunt ze planten met blote wortel of in potten. Als u in een gebied met een lang groeiseizoen woont, is het planten met blote wortel waarschijnlijk de beste keuze. Woont u echter in een gebied met een korter groeiseizoen, dan is het planten van bomen in pot waarschijnlijk beter, omdat ze dan al een voorsprong hebben.
OdinOdin answered 2 jaar ago
Eerst moet u een abrikozenboom kopen. Als u de boom eenmaal hebt, zoekt u een geschikte plek in uw tuin voor de boom. Zorg ervoor dat de plek veel zonlicht krijgt en een goede afwatering heeft    Graaf vervolgens een gat dat twee keer zo breed en net zo diep is als de kluit van uw boom. Maak de wortels voorzichtig los voordat u de boom in het gat plaatst. Vul het gat op met aarde en druk het voorzichtig rond de wortels. Zorg ervoor dat u de stam van de boom niet ingraaft; dit zou rot kunnen bevorderen    Zodra uw boom geplant is, moet u hem tijdens het eerste groeiseizoen regelmatig en diep water geven (maandelijks als er weinig regen valt).
EliasElias answered 2 jaar ago
Abrikozen kunnen worden gekweekt uit zaad of uit een gekochte of geënte boom. Om abrikozen uit zaad te kweken, plaatst u de pit gewoon in een pot met aarde en geeft u regelmatig water. De pit zal beginnen te ontkiemen en er zal een klein boompje groeien. Het duurt een paar jaar voordat de boom vruchten draagt, maar als dat gebeurd is, heb je je eigen abrikozen van eigen bodem! Als u niet jaren wilt wachten tot uw boom vruchten draagt, kunt u een abrikozenboom kopen bij een kwekerij. Zorg ervoor dat je een gezond exemplaar kiest zonder ziekteverschijnselen.
PhilouPhilou answered 1 jaar ago
Abrikozen kunnen uit zaad worden gekweekt, maar de bomen die uitlopen zijn vaak niet typegetrouw. Om een boom te krijgen die vruchten voortbrengt zoals de boom die u kocht, kunt u zich het beste vermeerderen door enting. slapend enthout van een gewenste cultivar op een krachtige onderstam. Kies een zonnige plek met goed gedraineerde grond. Abrikozen doen het niet goed in een koud klimaat, dus zorg ervoor dat uw klimaat warm genoeg is voordat u ze plant. Graaf een gat dat tweemaal zo breed is als de pot waarin uw abrikozenboom staat en even diep. Haal de boom uit de pot en plaats hem in het gat zodat de bovenkant van de kluit gelijk is aan of iets boven de grond ligt.
LotteLotte answered 1 jaar ago
Abrikozen kunnen uit zaad worden geplant, maar de fruitproductie zal niet zo hoog zijn als wanneer ze uit een kwekerij worden geplant. Abrikozenbomen hebben goed gedraineerde grond en volle zon nodig. Ze geven ook de voorkeur aan een licht zure grond met een pH tussen 6 en 7. Graaf een gat dat twee keer zo groot is als de pot waarin uw boom stond en meng organisch materiaal (zoals compost) door de grond die u uit het gat hebt gehaald. Haal de boom voorzichtig uit de pot en plaats hem in het gat. Vul het gat weer op met aarde en zorg ervoor dat u het goed aandrukt rond de wortels. Geef grondig water.
GeorgeGeorge answered 1 jaar ago
Abrikozen kunnen worden geplant uit zaad of uit een pit. Om uit zaad te planten, moet je het zaad eerst stratificeren door het ongeveer twee maanden in vochtig zand in de koelkast te laten liggen. Nadat de zaden gestratificeerd zijn, kun je ze in de grond planten en regelmatig water geven. Abrikozen zullen binnen drie tot vier jaar vruchten gaan dragen. Om uit een pit te planten, moet je de pit eerst schoonmaken en drogen. Prik vervolgens drie gaatjes in de pit en steek er drie tandenstokers in, zodat de pit boven een glas water hangt.
HarveyHarvey answered 1 jaar ago
Abrikozen kunnen uit zaad worden gekweekt, maar de resulterende boom zal geen exacte kopie zijn van de ouderabrikoos. Sommige mensen kiezen ervoor om een tak van een bestaande abrikozenboom op een jonge zaailing te enten om er zeker van te zijn dat de nieuwe boom de eigenschappen heeft die zij wensen. Bij het planten van abrikozen is het belangrijk om een plek te vinden met volle zon en goed gedraineerde grond. Wijzig kleigrond met organisch materiaal om de drainage te verbeteren en voeg compost of mest toe aan zandgrond om de vruchtbaarheid te verhogen. Plant abrikozenbomen ten minste 20 meter uit elkaar, zodat ze voldoende ruimte hebben om te groeien. Geef het eerste jaar na het planten regelmatig water en verminder dan geleidelijk aan wanneer de boom meer ingeburgerd raakt.