Bekijk vragenCategory: FruitHoe moet je aardbeien zaaien?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Hoe moet je aardbeien zaaien?
4 Answers
GeorgeGeorge answered 1 jaar ago
Aardbeien moeten in het vroege voorjaar worden geplant, zodra de grond kan worden bewerkt. De planten moeten 12 tot 18 cm van elkaar in een rij staan en de rijen moeten 3 tot 4 meter uit elkaar staan. Als u transplantaten gebruikt, zet ze dan zo neer dat de bovenkant van de grond van het transplantaat op grondniveau ligt. Mulch tussen de rijen na het planten om vocht vast te houden en onkruid te bestrijden. Voor de beste resultaten regelmatig water geven en na afloop van de vruchtzetting bemesten met compost of organische meststof.
MilasMilas answered 11 maanden ago
Aardbeien kunnen rechtstreeks in uw tuin worden gezaaid, maar voor de beste resultaten gebruikt u transplantaten. Wanneer u aardbeien uitplant, zorg er dan voor dat u zoveel mogelijk van het wortelstelsel meeneemt. De planten zullen het beste groeien als je 2 tot 3 centimeter nieuwe groei aan elke stengel kunt krijgen. Als u aardbeien in een bak kweekt, zorg dan voor een goede afwatering en voor voldoende organisch materiaal in de grond. Een pH van 6,5 tot 7,0 is ideaal voor aardbeienplanten. Gebruik een uitgebalanceerde meststof zoals 10-10-10 bij het planten van de aardbeien en daarna elke 4 tot 6 weken.
OdetteOdette answered 11 maanden ago
Aardbeiplanten kunnen vegetatief worden vermeerderd door uitlopers, kronen of enten. De meest gebruikelijke manier om aardbeiplanten te vermeerderen is door uitlopers. Om aardbeiplanten via uitlopers te vermeerderen, verwijdert u de jonge uitloper van de moederplant en plant u deze in een met aarde gevulde bak. Houd de grond vochtig en wacht tot de uitloper nieuwe wortels produceert. Zodra de uitloper nieuwe wortels heeft gevormd, kan hij in de grond worden overgeplant.
AaronAaron answered 11 maanden ago
Aardbeien kunnen worden vermeerderd door hardhouten stekken van de gewenste plant te bewortelen. De beste tijd om hardhouten stekken van aardbeiplanten te nemen is in de winter, wanneer de planten slapend zijn. Het bewortelingsmedium is een 50/50 mengsel van zand en veenmos. Er mogen geen bewortelingshormonen worden gebruikt, omdat die de wortelvorming kunnen remmen. De stekken moeten 3-5 cm lang zijn en ten minste twee knopen hebben (waar de bladeren groeien). Maak een rechte snede net onder een knoop en verwijder de bladeren van de onderste helft van de stek.