Bekijk vragenCategory: FruitHoe moet je aardbeien schoonmaken?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe moet je aardbeien schoonmaken?
8 Answers
RosaRosa answered 2 jaar ago
Uw aardbeien wassen is een must! Spoel ze af met koud water en schrob ze voorzichtig met een groenteborsteltje. U kunt ook een beetje afwasmiddel gebruiken. Spoel ze goed af en laat ze aan de lucht drogen of dep ze droog met een papieren handdoek.
AbbyAbby answered 2 jaar ago
Om aardbeien schoon te maken, verwijdert u eerst het steeltje en het kapje. Spoel de aardbeien in koud water en doe ze in een vergiet. Gebruik een zachte borstel om de bessen te schrobben en spoel ze daarna nogmaals af met koud water. Droog de aardbeien ten slotte met een papieren handdoek.
EvanEvan answered 2 jaar ago
Om aardbeien schoon te maken kunt u ze in een kom koud water met een beetje witte azijn dompelen. Wrijf voorzichtig met uw vingers vuil of resten weg, en spoel ze vervolgens af onder koud water. Droog ze ten slotte af met een papieren handdoek.
EliasElias answered 2 jaar ago
Om aardbeien schoon te maken, spoel je ze eerst af onder koud water. Gebruik vervolgens een zachte borstel om het oppervlak van de bessen voorzichtig te schrobben. Spoel ze ten slotte nogmaals af en droog ze met een papieren handdoek.
PhilouPhilou answered 2 jaar ago
Spoel de aardbeien af met koud water om eventueel vuil te verwijderen. Als u ze niet meteen gaat eten, kunt u ze laten weken in een kom koud water met een beetje azijn (1 eetlepel per 1 kwart water) erbij. Dit verlengt hun houdbaarheid. Gebruik een slacentrifuge, papieren handdoeken of een schone vaatdoek om de aardbeien te drogen. Vergeet niet tussen de spleten te komen! Als je ze gaat invriezen, leg ze dan eerst op een bakplaat en vries ze ongeveer 2 uur in. Doe ze dan in een diepvrieszakje of bakje en zet ze terug in de vriezer.
NielsNiels answered 1 jaar ago
Spoel ze af in koud water en dep ze droog met een papieren handdoek. Je kunt ze in een kom of bakje doen en in de koelkast bewaren.
GijsGijs answered 1 jaar ago
Om aardbeien schoon te maken, spoel je ze eerst af met water om eventueel vuil te verwijderen. Gebruik vervolgens een zachte borstel of tandenborstel om de aardbeien voorzichtig te schrobben. Spoel ze ten slotte nogmaals af met water en droog ze af voordat u ze opeet.
LeoLeo answered 1 jaar ago
Spoel de aardbeien in koel water. Als u ze niet onmiddellijk gaat eten, doe ze dan in een bakje met een papieren handdoek op de bodem en dek ze af met een ander papieren handdoekje. De aardbeien zullen het vocht van de papieren handdoek absorberen en enkele dagen vers blijven. Week de aardbeien niet in water. Door het weken worden ze papperig.