Bekijk vragenCategory: FruitHoe moet je aardbeien planten?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe moet je aardbeien planten?
6 Answers
MilasMilas answered 2 jaar ago
Aardbeien zijn vaste planten die in het voorjaar moeten worden geplant. De beste manier om ze te planten is door een ronde hoop grond te maken met een gat in het midden voor de plant. Let er bij het planten op dat u de wortels volledig ingraaft en de grond eromheen stevig vastmaakt. Zet de planten 2 tot 3 meter uit elkaar. Mulch de planten na het planten om vocht vast te houden en onkruid tegen te gaan. Geef goed water na het planten en blijf regelmatig water geven tot de planten zijn ingeburgerd. Bemest na het planten en halverwege de zomer met een uitgebalanceerde meststof.
JuliaJulia answered 2 jaar ago
Aardbeien moeten worden geplant op een plek met volle zon en goed gedraineerde grond. Vul de grond voor het planten aan met compost en zorg ervoor dat het gebied tijdens het groeiseizoen goed bewaterd wordt. Eens per maand bemesten met een universele organische meststof. Plant aardbeien 12-18 cm uit elkaar, en vergeet niet om de planten te mulchen om de grond vochtig en koel te houden.
LaurenLauren answered 2 jaar ago
Aardbeien moeten worden geplant in de volle zon en in een bodem die rijk is aan organisch materiaal. Vul de grond voor het planten aan met veel compost en geef regelmatig een centimeter water per week. Tweemaal per jaar bemesten met een uitgebalanceerde meststof: eenmaal in het voorjaar en eenmaal in de zomer. Mulch rond de planten om vocht vast te houden en onkruid tegen te gaan. Oogst aardbeien door de hele vrucht van de plant te halen, niet door ze één voor één te plukken.
HunterHunter answered 2 jaar ago
Aardbeien houden van volle zon en vochtige, rijke grond. Wijzig de grond voor het planten met compost of goed verteerde mest. Zet de planten 12 tot 18 centimeter uit elkaar in rijen die 3 meter uit elkaar staan. Verwijder voorzichtig uitlopers (uitlopers van de hoofdplant) tijdens het groeiseizoen om de planten productief te houden.
EliasElias answered 2 jaar ago
Eén manier om aardbeien te planten is door een rij van heuvels te maken. Vorm hiervoor een verhoogd bed van ongeveer 12 cm hoog en 18 cm breed. Bekleed vervolgens de binnenkant van het verhoogde bed met hooi, stro of ander organisch materiaal. Zet vervolgens de planten zo neer dat hun wortels het organisch materiaal raken en hun kruinen zich op bodemniveau bevinden. Zet de planten ongeveer 12-18 centimeter uit elkaar. Bedek ten slotte de planten en de grond met 4 tot 6 cm mulch om vocht vast te houden en de groei van onkruid tegen te gaan.
FloortjeFloortje answered 2 jaar ago
Aardbeien moeten worden geplant in grond die rijk is aan organisch materiaal en is aangevuld met compost of goed verteerde mest. De pH van de grond moet tussen 5,5 en 6,8 liggen. Als u ze in een verhoogd bed plant, moet het bed minstens 12 cm hoog en 24 cm breed zijn. Aardbeien moeten in het vroege voorjaar worden geplant, vóór de laatste vorst in uw gebied. Ze kunnen ook in de herfst worden geplant, maar dan leveren ze minder bessen op. De planten moeten 18 tot 24 centimeter uit elkaar staan en de rijen moeten 36 tot 48 centimeter uit elkaar staan.