Bekijk vragenCategory: Groentenhoe moet je aardappelsalade maken?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe moet je aardappelsalade maken?
4 Answers
KirstenKirsten answered 2 jaar ago
Er zijn veel verschillende manieren om aardappelsalade te maken, dus het hangt echt af van je persoonlijke voorkeuren. Sommige mensen voegen graag eieren of spek toe aan hun aardappelsalade, terwijl anderen het liever simpel houden met alleen aardappelen, mayonaise en kruiden.   Als je op zoek bent naar een basisrecept, kun je beginnen met het koken van een aantal aardappelen (rode aardappelen werken goed voor dit) tot ze zacht zijn. Als ze gaar zijn, laat je ze iets afkoelen voordat je ze in hapklare stukjes hakt. Meng de aardappelen vervolgens met wat Miracle Whip of mayonaise, en voeg wat uienblokjes, selderij, zout en peper naar smaak toe.
FenderFender answered 2 jaar ago
De beste manier om aardappelsalade te maken is door de aardappelen te koken tot ze zacht zijn, en ze dan toe te voegen aan een kom met in blokjes gesneden selderij, groene uien en gekookte eieren. Meng vervolgens een dressing van mayonaise, dijonmosterd, appelciderazijn, zout en peper. Giet de dressing over de aardappelen en groenten en roer alles door elkaar tot een laagje. Dek de kom af en zet minstens 2 uur in de koelkast voor het opdienen.
LotteLotte answered 2 jaar ago
Aardappelsalade wordt meestal gemaakt met gekookte aardappelen, mayonaise en verschillende kruiden. In sommige recepten worden ook eieren, uien of andere groenten gebruikt. Om aardappelsalade te maken, begin je met het koken van een paar aardappels tot ze zacht zijn. Laat ze dan iets afkoelen zodat je ze gemakkelijk kunt hanteren. Snijd de aardappelen in kleine stukjes en doe ze in een kom. Voeg mayonaise en kruiden naar smaak toe. Roer tot alles gelijkmatig gemengd is. Voeg desgewenst gehakte eieren of uien toe. Serveer gekoeld of op kamertemperatuur.
DaphneDaphne answered 2 jaar ago
Ingredi├źnten: 1 1/2 pond kleine rode aardappelen, in hapklare stukken gesneden 1/2 kopje mayo 1/4 kopje zure room 1 eetlepel mosterd 2 eetlepels witte wijnazijn 1 1/2 theelepel suiker, of meer naar smaak zout en peper naar smaak 3 groene uien, dun gesneden 1 selderijstengel, fijngesneden optionele toevoegingen: gekookt spek, gekookte eieren, in blokjes gesneden verse tomaten enz Instructies: 1) Kook in een grote pan kokend water de aardappelen tot ze vork-gaar zijn. Giet af en laat iets afkoelen.