Bekijk vragenCategory: GroentenHoe moet ik paksoi wokken?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe moet ik paksoi wokken?
6 Answers
RachelRachel answered 2 jaar ago
Pak choi (ook bekend als bok choy) is een heerlijke en voedzame groente die op vele manieren bereid kan worden. Een van onze favoriete methoden is het wokken van paksoi. Zo doe je dat: 1. Verhit wat olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. 2. Voeg de paksoi toe en roerbak 2-3 minuten, of tot hij zacht begint te worden. 3. Voeg een scheutje sojasaus of andere Aziatische saus toe en roerbak nog een minuut of twee tot de paksoi gaar is. Serveer onmiddellijk met uw favoriete bijgerechten.
OdinOdin answered 2 jaar ago
Paksoi is een heerlijke en gezonde groente die op verschillende manieren gekookt kan worden. Een van de eenvoudigste methoden is het roerbakken. Om paksoi te wokken, spoel je hem eerst af onder koud water en dep je hem droog met een papieren handdoek. Snijd de wortel en de bruine of verlepte bladeren eraf en snijd de paksoi in dunne reepjes. Verhit wat olie in een wok of koekenpan op middelhoog vuur, voeg de paksoi toe en roerbak 2-3 minuten tot hij gaar maar nog steeds knapperig is. Serveer onmiddellijk met uw favoriete dipsaus.
HelenaHelena answered 2 jaar ago
De eerste stap is om de paksoi doormidden te snijden en vervolgens de taaie middenstengel te verwijderen. Verhit vervolgens wat olie in een wok of koekenpan op middelhoog vuur en voeg de paksoi toe. Roerbak 2-3 minuten tot de paksoi een lichte witachtige kleur begint te krijgen, voeg dan een eetlepel water toe en dek af met een deksel. Zet het vuur lager en laat nog 3 minuten koken.
IvanIvan answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om paksoi te wokken. De eerste manier is om de paksoi in hapklare stukken te snijden en ze aan de wok toe te voegen zodra ze heet is. Een andere manier is om de paksoi een minuutje te blancheren in kokend water voordat je het toevoegt aan de wok. En tenslotte kun je de paksoi ook direct in de wok doen zonder hem eerst voor te bereiden. Welke manier u ook kiest, zorg ervoor dat u uw paksoi op smaak brengt met zout, peper en een beetje olie voordat u hem kookt. En pas op dat je het niet te gaar maakt, want paksoi kan heel papperig worden als het te lang wordt gekookt.
BramBram answered 2 jaar ago
Je kunt paksoi wokken door het met een beetje olie op hoog vuur te roerbakken tot het zacht en knapperig is. Paksoi is een veelzijdige groente die in veel verschillende gerechten kan worden gebruikt. Je kunt het toevoegen aan soepen, roerbakgerechten of salades. Het is ook geweldig als bijgerecht bij uw favoriete Aziatische keuken.
AbbyAbby answered 2 jaar ago
de paksoi 10 seconden in kokend water blancheren en daarna verversen onder koud stromend water verwarm een eetlepel olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur voeg de paksoi toe en roerbak gedurende 1-2 minuten tot hij net verwelkt is breng op smaak met sojasaus, rijstazijn en sesamolie.