Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe moet couscous wellen?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe moet couscous wellen?
9 Answers
AvatarNovan answered 2 jaar ago
Couscous is een soort pasta gemaakt van griesmeel. Griesmeel is een grof meel dat wordt gemalen van harde tarwe, de hardste tarwesoort.   De couscous moet voor het koken 10 minuten in water weken. Hierdoor wordt de couscous zachter en malser.
IanIan answered 2 jaar ago
Antwoord    Couscous moet minstens vijf minuten weken. Als u een pan gebruikt, brengt u het water aan de kook en voegt u de couscous toe. Zet het vuur uit en laat de pan ongeveer vijf minuten staan voordat u het deksel erop doet. Als u een kom gebruikt, voeg dan genoeg kokend water toe om de couscous te bedekken. Laat het ongeveer vijf minuten staan voordat u het met een vork omschept.
NielsNiels answered 2 jaar ago
Couscous kan geweekt worden in water, bouillon of zelfs wijn. Als couscous in water wordt geweekt, moet het na de weekperiode grondig worden afgespoeld om overtollig meel te verwijderen. Als couscous op smaak moet worden gebracht met specerijen of kruiden, kunnen die tijdens het weken aan de vloeistof worden toegevoegd.
IvanIvan answered 2 jaar ago
Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de tijd dat couscous moet weken, hangt af van het soort couscous dat je gebruikt. Als u bijvoorbeeld Israëlische of Libanese couscous gebruikt, die groter van formaat is, moet u ze langer laten weken dan wanneer u Marokkaanse couscous gebruikt, die kleiner is. In het algemeen geldt echter dat de meeste soorten couscous ten minste 10 minuten moeten weken voordat ze worden gekookt.   Als je couscous eenmaal geweekt is, is het belangrijk om het goed uit te lekken voordat je het kookt.
OwenOwen answered 2 jaar ago
Couscous hoeft niet geweekt te worden. Het kan in ongeveer 5 minuten gekookt worden.
AliceAlice answered 2 jaar ago
Couscous moet een nacht in koud water weken. De volgende dag heeft hij het meeste water geabsorbeerd en is hij klaar om te koken. U kunt de couscous ook in een fijnmazige zeef doen en enkele minuten onder koud stromend water afspoelen tot de couscous zacht is.
FenderFender answered 2 jaar ago
Het is niet nodig couscous te weken. Breng 1 kopje water aan de kook en roer er dan 1/2 kopje couscous door. Zet het vuur uit en laat de couscous 5 minuten staan. Fluf met een vork en serveer.
NovaNova answered 1 jaar ago
De couscous zal alle vloeistof opnemen. Spoelen is niet nodig. Couscous is een soort pasta gemaakt van griesmeel tarwe. Het wordt vaak gebruikt in gerechten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Couscous kan worden geserveerd met verschillende soorten vlees, groenten en sauzen.
AbbyAbby answered 1 jaar ago
Couscous moet een nacht in een kom met koud water weken. Laat de couscous 's morgens uitlekken en spoel hem dan goed af. De couscous is nu klaar om te koken.