Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe moet couscous wellen?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

Hoe moet couscous wellen?

4 Answers
AvatarNovan answered 1 maand ago

Couscous is een soort pasta gemaakt van griesmeel. Griesmeel is een grof meel dat wordt gemalen van harde tarwe, de hardste tarwesoort.
 
De couscous moet voor het koken 10 minuten in water weken. Hierdoor wordt de couscous zachter en malser.

IanIan answered 1 maand ago

Antwoord 
 
Couscous moet minstens vijf minuten weken. Als u een pan gebruikt, brengt u het water aan de kook en voegt u de couscous toe. Zet het vuur uit en laat de pan ongeveer vijf minuten staan voordat u het deksel erop doet. Als u een kom gebruikt, voeg dan genoeg kokend water toe om de couscous te bedekken. Laat het ongeveer vijf minuten staan voordat u het met een vork omschept.

NielsNiels answered 1 maand ago

Couscous kan geweekt worden in water, bouillon of zelfs wijn. Als couscous in water wordt geweekt, moet het na de weekperiode grondig worden afgespoeld om overtollig meel te verwijderen. Als couscous op smaak moet worden gebracht met specerijen of kruiden, kunnen die tijdens het weken aan de vloeistof worden toegevoegd.

IvanIvan answered 1 maand ago

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de tijd dat couscous moet weken, hangt af van het soort couscous dat je gebruikt. Als u bijvoorbeeld Israëlische of Libanese couscous gebruikt, die groter van formaat is, moet u ze langer laten weken dan wanneer u Marokkaanse couscous gebruikt, die kleiner is. In het algemeen geldt echter dat de meeste soorten couscous ten minste 10 minuten moeten weken voordat ze worden gekookt.
 
Als je couscous eenmaal geweekt is, is het belangrijk om het goed uit te lekken voordat je het kookt.