Bekijk vragenCategory: Groentenhoe mais poffen?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe mais poffen?
5 Answers
EvanEvan answered 2 jaar ago
Er zijn vele manieren om maïs te poppen. Eén manier is om een pan op het fornuis te gebruiken. Verhit wat olie in de pan en voeg de popcornkorrels toe. Schud of roer de pan af en toe zodat de korrels niet verbranden, en zet het vuur uit als ze beginnen te poppen. Een andere manier is het gebruik van een air popper. Giet de pitten in het apparaat en zet het aan. En tenslotte kun je popcorn voor de magnetron gebruiken door een paar eetlepels pitten in een bruine papieren zak te doen, de bovenkant van de zak een paar keer om te vouwen om hem goed af te sluiten, en ongeveer 2 minuten in de magnetron te doen.
FenderFender answered 2 jaar ago
Er zijn drie manieren om maïs te poppen: op het fornuis, in de magnetron of in een popper. Om maïs op het fornuis te laten poppen, heb je een pot met deksel nodig en ongeveer 1/4 kopje popcornpitten. Verwarm de pan op middelhoog vuur en voeg de pitten toe. Doe het deksel erop en wacht tot het knallen afneemt tot ongeveer 2 of 3 seconden tussen de knallen. Haal van het vuur en zout naar smaak. Om maïs in de magnetron te poppen, heb je een magnetronschaal nodig en ongeveer 1/4 kopje popcornpitten. Doe de korrels in de kom, bedek ze met plasticfolie en prik er enkele gaatjes in.
MaxMax answered 2 jaar ago
Het is eenvoudig. Neem een pan, doe er 1/3 kopje popcornkorrels in en zet het vuur op middelhoog. Dek de pot af met een deksel, wacht tot de korrels beginnen te knallen en schud de pot af en toe.
IlseIlse answered 2 jaar ago
Doe een derde van een kopje popcornkorrels in een bruine papieren zak. Vouw de bovenkant van de zak twee of drie keer om, tot de zak luchtdicht is. Magnetron op hoge stand gedurende twee minuten, stop dan en controleer of alle korrels gepoft zijn. Zo niet, dan nog een minuutje. (Wees heel voorzichtig als u de zak uit de magnetron haalt; hij zal heet zijn.) Haal uit de zak en breng op smaak naar wens.
EvanEvan answered 2 jaar ago
Er zijn vele manieren om popcorn te maken, maar de meest populaire manier is het gebruik van hete lucht. Hier is een recept voor het maken van popcorn in de magnetron: Ingrediënten: -1/2 kop ongepofte popcornkorrels -1/4 kopje suiker -1/4 kopje maïsolie of plantaardige olie -1/4 theelepel zout (optioneel) -Een grote papieren zak of bruine lunchzak Instructies: 1. Giet de ongepofte popcornkorrels in een papieren zak of bruine lunchzak. Voeg suiker, maïsolie en zout (indien gewenst) toe. Goed schudden om te combineren. Vouw de bovenkant van de zak een paar keer om zodat hij goed vastzit.