Bekijk vragenCategory: Groentenhoe maak je bruine bonensoep dikker?
Avatargast Staff asked 10 maanden ago
hoe maak je bruine bonensoep dikker?
4 Answers
PhilouPhilou answered 10 maanden ago
Een manier om bruine bonensoep dikker te maken is door een roux toe te voegen. Om een roux te maken, smelt je boter in een pan op een matig vuur. Eenmaal gesmolten voeg je een gelijke hoeveelheid bloem toe en klop je dit met een garde tot het geheel gemengd is en het mengsel dik wordt. Voeg dan langzaam de gewenste hoeveelheid vloeistof toe (bouillon, melk, enz.) terwijl u blijft kloppen tot de gewenste consistentie is bereikt. Voeg dit mengsel tenslotte toe aan de soep en roer tot het gelijkmatig gemengd is. Een andere manier om soep dikker te maken is door een deel van de bonen in de soep te pureren tot ze een pasta vormen, en dit vervolgens weer door de soep te roeren.
FloortjeFloortje answered 10 maanden ago
Er zijn een paar verschillende manieren om bruine bonensoep dikker te maken. Een manier is om wat bloem of maïzena aan de soep toe te voegen en dat erdoor te roeren tot de gewenste dikte is bereikt. Een andere manier is om een deel van de bonen in de soep te pureren, zodat ze uiteenvallen en de soep dikker wordt. Ten slotte kunt u ook meer vaste ingrediënten aan de soep toevoegen, zoals fijngehakte groenten of gekookte rijst, waardoor de soep voller wordt en beter vult. Welke methode u ook kiest, zorg ervoor dat u de soep gaandeweg proeft en de smaak zo nodig aanpast.
FenderFender answered 10 maanden ago
Er zijn een paar verschillende manieren om bruine bonensoep te verdikken. Een manier is om wat bloem of maïzena aan de soep toe te voegen en dat erdoor te roeren tot het is opgelost. Een andere manier is om een deel van de bonen in de soep te pureren, zodat ze hun zetmeel afgeven en de soep dikker wordt. U kunt ook gekookte rijst of pasta aan de soep toevoegen om de soep dikker te maken. Tot slot, als u een echt dikke en stevige soep wilt, kunt u wat fijngehakt gekookt vlees (kip, rundvlees, varkensvlees) aan de mix toevoegen. Bedenk wel dat, welke methode je ook gebruikt, je de soep lang genoeg moet koken om het verdikkingsmiddel te laten werken.
MilasMilas answered 7 maanden ago
Er zijn een paar manieren om bruine bonensoep in te dikken. Eén manier is om een deel van de bonen in een blender of keukenmachine te pureren en dan weer aan de soep toe te voegen. Een andere manier is het gebruik van een verdikkingsmiddel zoals maïzena, bloem of arrowroot poeder. Meng het verdikkingsmiddel gewoon met wat koud water tot het een slurry vormt, voeg het dan toe aan de soep en roer tot de gewenste consistentie is bereikt. Tot slot kunt u ook wat aardappelblokjes of gekookte rijst aan de soep toevoegen om deze te verdikken.