1. Begin met je bieten te schillen en in dunne reepjes te snijden. 2. Verhit vervolgens wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur. 3. Zodra de olie heet is, voeg je de bieten toe en bak je ze gaar, ongeveer 5 minuten. 4. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. 5. Meng in een kom de gekookte bieten met de verkruimelde feta, gehakte peterselie en een kneepje vers citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Serveer gekoeld of op kamertemperatuur.
Ingrediënten: -1 bos bieten (gewassen en bijgesneden) -1/4 kopje witte azijn -1/4 kopje olijfolie -2 eetlepels honing -zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak -1/2 kopje gehakte walnoten of pecannoten (optioneel) Aanwijzingen: 1. Verwarm de oven voor op 375 graden F. Wikkel bieten in folie en rooster ze ongeveer 45 minuten, of tot ze zacht zijn. Laat licht afkoelen.2. Klop in een kleine kom de azijn, olie, honing, zout en peper door elkaar.3. Schil de bieten en snijd ze in hapklare stukken. Meng met de dressing en eventuele noten.
Begin met het schillen en opmaken van de bieten. Snijd ze in dunne partjes of blokjes. Verhit in een grote koekenpan 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de bieten toe aan de pan en bak ze gaar, onder af en toe roeren, ongeveer 8 minuten. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Klop in een grote kom de azijn, honing, mosterd, zout en peper door elkaar. Voeg de afgekoelde bieten toe aan de kom en schep ze om. Serveer op kamertemperatuur of gekoeld.
Ingrediënten: -1 pond bieten, getrimd en geschild (of koop voorgeschild) -1/4 kopje witte balsamico azijn -2 eetlepels olijfolie -1 eetlepel honing -1 theelepel gerookt paprikapoeder -Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak Instructies: 1. Verwarm de oven voor op 375 graden F. Snijd bieten in 1/2 inch dikke plakken en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster 25 minuten of tot ze gaar zijn. Haal uit de oven en laat iets afkoelen. 2. Klop in een grote kom de azijn, olijfolie, honing, gerookt paprikapoeder, zout en peper door elkaar.
Ingrediënten: 1 pond bieten, geschild en in blokjes gesneden 1/4 kop rode wijnazijn 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel honing zout en peper naar smaak 1/4 kopje gehakte peterselie Aanwijzingen: In een grote kom, combineer bieten, azijn, olie, honing zout en peper. Roer het geheel om. Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast. Roer vlak voor het opdienen de peterselie erdoor.
Ingrediënten: 2 kopjes gekookte en afgekoelde bieten, in blokjes gesneden 1/4 kop verkruimelde blauwe kaas 1/4 kop gehakte walnoten 3 eetlepels rode wijnazijn 3 eetlepels olijfolie zout en peper naar smaak Instructies: Combineer in een grote kom de gekookte bieten, blauwe kaas, walnoten, azijn, olie, zout en peper. Roer tot alles gelijkmatig gemengd is. Serveer gekoeld of op kamertemperatuur.
Hier is een eenvoudig bietensalade recept dat zowel gezond als lekker is: Ingrediënten: -1 pond bieten, geschild en versnipperd -1/2 kopje walnoten, gehakt -1/4 kopje gehakte peterselie -3 el. extra vierge olijfolie -2 el appelciderazijn -zout en peper naar smaak Instructies: 1. Meng in een grote kom de bieten, walnoten, peterselie, olijfolie, appelciderazijn, zout en peper tot alles gelijkmatig gemengd is. 2. Serveer gekoeld of op kamertemperatuur.
Ingrediënten: -1 pond bieten, geschrobd en getrimd -1/4 kopje witte azijn -1/4 kopje olijfolie -1 eetlepel honing -1 theelepel Dijon mosterd -1 teentje knoflook, fijngehakt -zout en peper naar smaak Instructies: 1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit. 2. Wikkel de bieten in aluminiumfolie en rooster ze 45 minuten tot een uur, of tot ze vorkgaar zijn. Laat iets afkoelen voor u ze behandelt. 3. Klop in een kommetje de azijn, olie, honing, mosterd, knoflook, zout en peper door elkaar. Zet opzij. 4.