Bekijk vragenCategory: Groentenhoe maak je bamisoep klaar?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe maak je bamisoep klaar?
4 Answers
NovaNova answered 2 jaar ago
Er zijn vele manieren om Bami soep te bereiden, en het hangt meestal af van de ingrediënten die beschikbaar zijn. Een populaire manier om het te maken is door het koken van de noedels in een kip of rundvlees bouillon, en dan het toevoegen van groenten, vlees, en kruiden naar smaak. Sommige mensen voegen ook graag taugé, eieren of garnalen toe aan hun Bami soep. Een belangrijk ding om te onthouden bij het maken van Bami soep is dat de bouillon zout genoeg moet zijn om te proeven (maar niet te zout). U kunt de kruiden naar behoefte aanpassen voor het opdienen.
KoenKoen answered 2 jaar ago
Bami soep is een populaire Indonesische soep gemaakt met bamie (dunne rijstnoedels), kip en groenten. Om bami soep te maken, begin je met het verhitten van olie in een grote pan of Nederlandse oven op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak deze bruin, ongeveer 5 minuten. Voeg de ui, knoflook en selderij toe en bak tot ze zacht zijn, nog ongeveer 5 minuten. Roer de bouillon, sojasaus, suiker en peper erdoor en breng het geheel aan de kook. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de noedels over vier kommen en schep de soep erover. Serveer direct met bosuitjes en partjes limoen als garnering, indien gewenst.
IlseIlse answered 2 jaar ago
Er is niet slechts één manier om bami soep te maken, want er zijn vele variaties van het gerecht, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten. De meeste versies van bami soep bevatten echter kippen- of runderbouillon, ui, knoflook, garnalenpasta, sojasaus, suiker en noedels. De specifieke stappen voor het maken van de soep zijn afhankelijk van het recept dat u gebruikt. Maar meestal begin je met het koken van de noedels in kokend water tot ze zacht zijn. Dan fruit je de uien en knoflook in een beetje olie tot ze zacht zijn. Vervolgens voeg je de kippen- of runderbouillon toe en breng je die aan de kook voordat je de garnalenpasta, sojasaus, suiker en gekookte noedels toevoegt.
GijsGijs answered 1 jaar ago
Er zijn veel recepten voor bami soep, maar de meest eenvoudige versie is om de noedels te koken in bouillon en dan wat groenten en eiwitten toe te voegen (bijvoorbeeld garnalen, kip, rundvlees). Het recept kan worden gekruid met wat chilipeper of sojasaus om het meer smaak te geven. Een belangrijke opmerking is dat de noedels niet te gaar mogen worden, anders worden ze papperig. U kunt ze dus het beste koken tot ze net gaar zijn en ze dan aan de soep toevoegen.