Dat hangt af van de grootte van uw croissant. Een grote croissant doet er ongeveer 25 minuten over, terwijl een kleine croissant er ongeveer 15 minuten over doet.
Een bevroren croissant moet ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven. De baktijd voor een bevroren croissant hangt af van de grootte van de croissant en hoe koud hij is wanneer hij de oven ingaat. Grotere croissants die nog ijskoud zijn zullen dichter bij 25 minuten in de oven moeten, terwijl kleinere of ontdooide croissants ongeveer 20 minuten nodig hebben.
De algemene vuistregel is om een bevroren croissant ongeveer 20 minuten te bakken. Het is echter altijd het beste om voor de zekerheid de aanwijzingen op de verpakking te controleren.
Een bevroren croissant moet ongeveer 20 minuten in de oven. Als je een bevroren croissant voor het eerst uit de vriezer haalt, is hij erg hard. Hij begint te ontdooien als hij opwarmt, en tegen de tijd dat hij klaar is met bakken, is hij zacht en luchtig. Door het kort te bakken op een hoge temperatuur blijft het luchtig en wordt het niet deegachtig.