Bekijk vragenCategory: VleesHoe lang is gevogelte houdbaar?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

Hoe lang is gevogelte houdbaar?

3 Answers
BrittBritt answered 4 weken ago

 Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van een aantal factoren, waaronder hoe het pluimvee is grootgebracht, geslacht en opgeslagen. In het algemeen kan gevogelte echter tot een jaar worden bewaard als het goed is ingevroren.
 
Pluimvee is het best houdbaar als het onder humane omstandigheden is grootgebracht en slachthuizen de federale richtlijnen volgen. De USDA raadt aan om kip en kalkoen binnen drie dagen na aankoop te koken, hoewel deze vleessoorten veel langer houdbaar zijn als ze goed in de vriezer worden bewaard.
 
Om de houdbaarheid van uw gevogelte te verlengen, moet u het stevig in plasticfolie of aluminiumfolie wikkelen voordat u het in de vriezer legt. Zo voorkomt u vriesbrand, die het vlees kan uitdrogen en beschadigen.

HannaHanna answered 4 weken ago

 
 
Hoe lang is gevogelte houdbaar? Gevogelte kan voor onbepaalde tijd worden bewaard als het wordt ingevroren. Bevroren gevogelte behoudt zijn kwaliteit en veiligheid voor onbepaalde tijd, hoewel er na verloop van tijd wat verlies van smaak en textuur kan optreden. Vers gevogelte moet binnen 2-3 dagen na aankoop worden geconsumeerd.

NaomiNaomi answered 4 weken ago

 Gevogelte kan 1-2 dagen in een koelkast bij 40° F of lager worden bewaard. In bevroren toestand is gevogelte onbeperkt houdbaar.