Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van een aantal factoren, waaronder hoe het pluimvee is grootgebracht, geslacht en opgeslagen. In het algemeen kan gevogelte echter tot een jaar worden bewaard als het goed is ingevroren.
Pluimvee is het best houdbaar als het onder humane omstandigheden is grootgebracht en slachthuizen de federale richtlijnen volgen. De USDA raadt aan om kip en kalkoen binnen drie dagen na aankoop te koken, hoewel deze vleessoorten veel langer houdbaar zijn als ze goed in de vriezer worden bewaard.
Om de houdbaarheid van uw gevogelte te verlengen, moet u het stevig in plasticfolie of aluminiumfolie wikkelen voordat u het in de vriezer legt. Zo voorkomt u vriesbrand, die het vlees kan uitdrogen en beschadigen.
Hoe lang is gevogelte houdbaar? Gevogelte kan voor onbepaalde tijd worden bewaard als het wordt ingevroren. Bevroren gevogelte behoudt zijn kwaliteit en veiligheid voor onbepaalde tijd, hoewel er na verloop van tijd wat verlies van smaak en textuur kan optreden. Vers gevogelte moet binnen 2-3 dagen na aankoop worden geconsumeerd.
Gevogelte moet in de koelkast worden bewaard en binnen drie tot vier dagen worden gebruikt. Als u gevogelte invriest is het ongeveer zes tot acht maanden houdbaar.
Hoe lang gevogelte vers blijft, hangt af van een aantal factoren, zoals het soort gevogelte en hoe het verwerkt is. Over het algemeen is heel gevogelte 2-3 dagen houdbaar als het bij of onder 40 graden Fahrenheit wordt bewaard, terwijl gemalen gevogelte over het algemeen 1-2 dagen houdbaar is. Gevogelte dat is ingevroren is meestal 6-12 maanden houdbaar.
De meningen verschillen, maar velen zeggen dat gevogelte tot vier dagen na bereiding in de koelkast kan worden bewaard. Idealiter wordt gevogelte zo snel mogelijk na aankoop gekookt. Als het echter niet mogelijk is om het meteen te koken, dan moet het in de koelkast worden gelegd en binnen vier dagen worden gekookt. Wanneer u gekookt gevogelte in de koelkast bewaart, zorg er dan voor dat u het stevig in plasticfolie wikkelt of in een afgesloten bak plaatst, zodat bacteriën geen kans krijgen het te besmetten.