Dat hangt af van de soort kaas, maar de meeste schapenkazen zijn tot zes maanden houdbaar. Kaas is een soort zuivelproduct met veel vet en weinig vocht. Dit maakt ze tot een goed bewaarvoedsel omdat ze minder snel bederven. Schapenkazen hebben een hoger vetgehalte dan andere soorten kaas, waardoor ze tot zes maanden houdbaar zijn als ze goed worden bewaard.
Het kan tot zes maanden goed blijven. Schapenkaas is een harde kaas die gewoonlijk twee tot zes maanden rijpt. Hoe langer hij rijpt, hoe harder en droger hij wordt. Hoewel hij op kamertemperatuur kan worden bewaard, kan hij het beste in de koelkast worden bewaard, waar hij maximaal zes maanden goed blijft.
Schapenkaas kan variëren in houdbaarheid, maar meestal is hij ongeveer twee weken houdbaar. Kaas is een bederfelijk product en moet in de koelkast bewaard worden om de houdbaarheid te verlengen. Afhankelijk van de soort kaas is hij lang of kort houdbaar in de koelkast. Harde kazen zoals cheddar zijn bijvoorbeeld langer houdbaar dan zachte kazen zoals brie.