Het is tot drie maanden houdbaar in de koelkast. Manchego is een harde schapenkaas uit de regio La Mancha in Spanje. Hij heeft een nootachtige, licht pikante smaak en een stevige, gladde textuur. Deze kaas is op zijn best binnen twee tot drie weken na aankoop, maar is tot drie maanden houdbaar in de koelkast. Hij kan ook tot zes maanden worden ingevroren.
Manchego is tot zes maanden houdbaar als het op een koele, droge plaats wordt bewaard. Als je niet alles binnen die tijd opeet, kun je manchego het beste tot een jaar invriezen. Zorg er wel voor dat je het een nacht in de koelkast laat ontdooien voordat je het serveert.
Manchego kaas is weken of zelfs maanden houdbaar in de koelkast. De beste manier om hem te bewaren is door hem in waspapier te wikkelen en dan in een zip-lock zakje te doen. Na een paar weken is hij nog goed, maar de smaak begint na een maand of twee te veranderen. Als je manchego invriest, blijft het enkele maanden goed.