Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe kun je wentelteefjes maken zonder ei?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe kun je wentelteefjes maken zonder ei?
8 Answers
IvanIvan answered 2 jaar ago
U kunt wentelteefjes maken zonder ei door in plaats daarvan melk te gebruiken. Klop 1/4 kop melk, 1 eetlepel suiker, 1/2 theelepel vanille-extract en een snufje zout door elkaar. Roer in een andere kom 2 eetlepels bloem en 1/4 theelepel bakpoeder door elkaar. Doop elk stukje brood in het melkmengsel en bestrooi het daarna met het bloemmengsel. Smelt 3 eetlepels boter in een grote koekenpan op matig vuur. Doe de sneetjes brood in de pan en bak ze aan beide kanten goudbruin en door en door gaar, ongeveer 2 minuten per kant. Serveer warm met siroop of fruit.
KirstenKirsten answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om wentelteefjes te maken zonder ei te gebruiken. Een manier is om een mengsel van melk en bloem te gebruiken. Een andere manier is om geprakte bananen of appelmoes te gebruiken in plaats van eieren. Tot slot kunt u ook yoghurt of havermout gebruiken in plaats van ei. Welke methode je ook kiest, voeg wat kaneel en vanille-extract toe voor de smaak.
OdinOdin answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om wentelteefjes zonder eieren te maken. Eén manier is een beetje melk of room aan het mengsel toe te voegen. Een andere manier is om een bindmiddel te gebruiken zoals maizena, bloem of arrowroot poeder. En nog een andere manier is het gebruik van een eivervangend product zoals Ener-G Ei-vervanger.
DaphneDaphne answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om wentelteefjes te maken zonder ei. Eén manier is om een veganistische eivervanger te gebruiken, zoals een commerciële eivervanger of gemalen lijnzaad gemengd met water. Een andere manier is om een dikke zuivelvrije melk te gebruiken, zoals amandelmelk, en wat zetmeel toe te voegen, zoals maïzena of arrowrootpoeder. Tot slot kun je ook een extra beetje bakpoeder in het beslag doen om het te helpen rijzen.
LeoLeo answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om wentelteefjes te maken zonder eieren te gebruiken. Eén manier is om melk en bakpoeder te gebruiken. Een andere manier is het gebruik van bananen of appelmoes als bindmiddel. En tenslotte kun je ook een commercieel veganistisch eivervangend product gebruiken, zoals Ener-G Eivervanger.
LoekLoek answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om wentelteefjes te maken zonder eieren. Eén manier is om een veganistische eivervanger te gebruiken, zoals lijnzaadmeel of chiazaad gemengd met water. Een andere manier is om een verdikkingsmiddel te gebruiken, zoals maïzena, bloem of arrowroot starch. En tot slot kun je ook yoghurt of melk gebruiken om het brood te helpen binden.
GeorgeGeorge answered 2 jaar ago
Een manier om wentelteefjes te maken zonder eieren is door een beslag te maken van bloem, melk, bakpoeder, suiker en vanille-extract. Vervolgens kun je het brood in het beslag dopen en in een pan op middelhoog vuur bakken tot beide kanten goudbruin zijn.
NaomiNaomi answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om wentelteefjes te maken zonder eieren. Eén manier is om een melksoort te gebruiken die caseïne-eiwit bevat, zoals koemelk, geitenmelk of schapenmelk. Een andere manier is om een verdikkingsmiddel op basis van zetmeel, zoals maïzena, arrowrootpoeder of aardappelzetmeel, aan het beslag toe te voegen. En tot slot kunt u ook een eivervangend product gebruiken, zoals Ener-G Egg Replacer of Bob's Red Mill Egg Replacer.