Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe kun je wafels bakken zonder wafelijzer?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Hoe kun je wafels bakken zonder wafelijzer?
7 Answers
DaphneDaphne answered 1 jaar ago
Er zijn een paar manieren om wafels te bakken zonder wafelijzer. Eén manier is om de oven voor te verwarmen op hoog vuur en dan de met beslag doordrenkte wafels op het bovenste rooster te leggen. Een andere manier is om een omgekeerde bakplaat te gebruiken - spray deze in met anti-aanbakspray, doe het beslag in het midden en bak ze ongeveer 10 minuten op 425 graden F. Je kunt er ook pannenkoeken van maken door meer vloeistof toe te voegen (melk of water) tot ze dunner zijn. Bak ze op een bakplaat zoals je gewone pannenkoeken zou bakken - ze zijn in ongeveer 2 minuten per kant gaar.
FreekFreek answered 1 jaar ago
Je kunt wafels bakken zonder wafelijzer door een pannenkoekenrooster te gebruiken. Verwarm uw bakplaat voor op middelhoog vuur. Giet 1/4 kopje beslag op de bakplaat en spreid het uit tot een cirkel met de achterkant van een lepel. Bak tot de onderkant goudbruin is, draai dan om en bak de andere kant goudbruin.
FloortjeFloortje answered 1 jaar ago
Er zijn een paar manieren om wafels te maken zonder wafelijzer. Eén manier is om een George Foreman grill of een ander type grill met verwijderbare platen te gebruiken. Een andere manier is ze te bakken in een pan op het fornuis. De derde manier is om ze in de oven te bakken. Zo maak je ze in een pan op het fornuis: Verwarm een anti-aanbak koekenpan voor op middelhoog vuur. Smeer de bodem van de pan in met kookspray. Giet 1/4 kopje beslag in het midden van de pan en verspreid het met een spatel. Bak 2 minuten of tot ze goudbruin zijn, draai ze om en bak nog een minuut of twee tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
NielsNiels answered 1 jaar ago
Je kunt geen traditionele wafels maken zonder wafelijzer, maar je kunt wel een aantal heerlijke vervangers maken. Hier zijn een paar recepten om je op weg te helpen: Pannenkoekenwafels: Combineer 1 kopje pannenkoekenmix met 1/2 kopje water. Giet het mengsel op een hete bakplaat en bak tot elke kant goudbruin is. Pannenkoeken: Combineer 1/2 kop bloem, 1/4 theelepel zout en 1/4 kop melk in een kom. Meng goed en giet het mengsel in een koekenpan met een laagje bakspray. Bak op matig vuur tot de flensjes lichtbruin van kleur zijn en haal ze dan uit de pan.
PhilouPhilou answered 1 jaar ago
U kunt Belgische wafels maken zonder wafelijzer door een bakvorm te gebruiken. Verwarm de oven voor op 375 graden F (190 graden C). Plaats 1/2 kopje (120 ml) beslag per wafel in het midden van elk van de twee vierkanten perkamentpapier die op een bakplaat zijn geplaatst. Bak 8 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster voor het opdienen.
KirstenKirsten answered 1 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren om wafels te maken zonder wafelijzer. Eén manier is om een panini maker te gebruiken - leg het beslag in het midden van de grill en bak het ongeveer 3-4 minuten, tot het goudbruin is. Een andere manier is de oven - verwarm de oven voor op 350 graden en leg een vel bakpapier of een siliconen bakmat op een bakplaat. Giet het beslag op de voorbereide bakplaat, en bak gedurende 12-15 minuten, tot ze goudbruin zijn. U kunt ze ook in de magnetron maken - giet het beslag in een voor de magnetron geschikte kom, en bak ze in 1-2 minuten goudbruin.
IvanIvan answered 1 jaar ago
Een manier om wafels te maken zonder wafelijzer is ze met een ijsschep in rondjes te vormen op een ingevette bakplaat. Bak ze dan op 425 graden tot ze goudbruin zijn.