Bekijk vragenCategory: VisHoe kun je vissoep maken?
gast Staff asked 2 jaar ago
Hoe kun je vissoep maken?
11 Answers
ManouManou answered 2 jaar ago
Er zijn veel verschillende manieren om vissoep te maken, maar een basisrecept bestaat uit het laten sudderen van verse vis in water of bouillon met groenten als uien, wortels en selderij. Sommige mensen voegen ook graag aardappelen, tomaten of andere kruiden en specerijen toe voor de smaak. De beste manier om ervoor te zorgen dat uw soep smaakvol en gezond is, is door verse ingrediënten te gebruiken. U kunt zelf gevangen vis gebruiken of verse vis kopen op een plaatselijke markt. En kies indien mogelijk voor biologische groenten om pesticiden en andere schadelijke chemicaliën te vermijden.
DaphneDaphne answered 2 jaar ago
Vissoep kan op verschillende manieren worden gemaakt, maar het meest basale recept bestaat uit het koken van vis in water of bouillon, het weggooien van de gekookte vis en het gebruiken van de bouillon voor het maken van de soep. Andere ingrediënten die aan vissoep kunnen worden toegevoegd zijn groenten (zoals ui, selderij en aardappelen), kruiden (zoals peterselie en dille), en rijst. Afhankelijk van de gebruikte ingrediënten kan vissoep zowel een lichte als een stevige maaltijd zijn.
MilasMilas answered 2 jaar ago
Vissoep is gemakkelijk te maken. Je hebt een paar stukken vis, wat groenten en wat kippen- of runderbouillon nodig. 1. Snijd de vis in kleine stukjes en zet ze apart. 2. Schil en snijd de groenten in hapklare stukken en zet ze apart. 3. Giet de bouillon in een pan en breng deze aan de kook. 4. Voeg de vis en de groenten toe en laat ze ongeveer 10 minuten koken of tot de vis gaar is. 5. Serveer warm met wat rijst of noedels ernaast.
IvanIvan answered 2 jaar ago
Ik gebruik graag kabeljauw, zalm of tilapia voor mijn soep. Eerst fruit ik uien en knoflook in een beetje olijfolie tot ze zacht zijn. Dan voeg ik de vis toe en bedek hem met groentebouillon of water. Ik laat de soep sudderen tot de vis gaar is. Tenslotte haal ik de vis uit de soep en laat hem afkoelen voordat ik hem in kleine stukjes snijd. Ik doe de versnipperde vis terug in de soep samen met wat verse peterselie of koriander en serveer het warm.
BramBram answered 2 jaar ago
Ingrediënten: - 1/2 kop ongekookte witte rijst - 1 blik tomatenblokjes, niet uitgelekt - 1 kopje water - 1 theelepel gedroogde basilicumblaadjes - 1/4 theelepel knoflookpoeder -1/4 theelepel peper -1 laurierblad - 2 kopjes visbouillon of mosselsap* -1 pond verse of bevroren visfilets (alle soorten), in hapklare stukken gesneden** Instructies: 1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking 2. Doe de gekookte rijst, tomaten, water, basilicum, knoflookpoeder, peper en laurier in een grote pan.
NielsNiels answered 2 jaar ago
Ingrediënten: 1 pond visgraten en restjes 1 grote ui, gesnipperd 1 selderij rib, fijngehakt 2 wortelen, fijngehakt 3 teentjes knoflook, fijngehakt 4 kopjes water 1 theelepel gedroogde tijmblaadjes of 1 eetlepel verse tijmblaadjes 1/2 theelepel zout 1/4 theelepel zwarte peper Instructies: 1. Meng in een grote pan op middelhoog vuur de visgraten en restjes, ui, selderij rib, wortels, knoflook, water, tijmblaadjes (indien gebruikt), zout en peper. Laat het geheel 30 minuten sudderen. 2. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
FenderFender answered 2 jaar ago
U kunt vissoep maken door knoflook, ui en selderij in olijfolie te fruiten tot ze zacht zijn. Voeg dan de vis toe en kook tot deze ondoorzichtig is. Giet er kippenbouillon bij en laat 10 minuten sudderen. Breng ten slotte op smaak met zout, peper en citroensap.
DenzelDenzel answered 2 jaar ago
Er zijn veel recepten voor vissoep, maar het basisidee is om een soort eiwit (vis, kip of rundvlees) te koken in een pan met groenten en bouillon. Sommige mensen voegen noedels of rijst toe aan de soep, terwijl anderen het liever zo eten. Vissoep kan worden gekookt op het fornuis of in een slowcooker. Hier is een recept om je op weg te helpen: http://www.eatwell101.com/easy-homemade-fish-soup-recipe/.
RachelRachel answered 2 jaar ago
Ingrediënten: -1/2 kop gehakte ui -1/2 kop gehakte selderij -1/2 kop gehakte groene paprika -3 eetlepels plantaardige olie -1 (14,5 ounce) blik in blokjes gesneden tomaten, niet uitgelekt -1 (8 ounce) blikje tomatensaus -3 kopjes water -2 theelepels gedroogde basilicumblaadjes -1 theelepel knoflookpoeder -1 laurierblad -4 kopjes visbouillon of bouillonblokje verdund in 3 kopjes water* *Ik gebruikte dit omdat ik van een rijkere soep hou, als je hem niet zo rijk wilt, gebruik dan 4 kopjes water in plaats van de visbouillon of het bouillonblokje verdund in 3 kopjes water.
GijsGijs answered 2 jaar ago
De ingrediënten die je nodig hebt zijn: -1/2 kop in blokjes gesneden ui -1/2 kop in blokjes gesneden selderij -1/4 kopje in blokjes gesneden groene peper -3 eetlepels boter of margarine -3 eetlepels bloem -2 kopjes visbouillon (of 1 bouillonblokje opgelost in 2 kopjes heet water) -1 kopje melk -1 theelepel gedroogde tijmblaadjes, fijngemaakt -zout en gemalen zwarte peper naar smaak -2 kopjes gekookte, in vlokken gesneden witte vis (zoals kabeljauw, schelvis of heilbot) Fruit in een grote pan op matig vuur de ui, selderij, groene peper en knoflook in de boter tot ze gaar zijn.
EliasElias answered 2 jaar ago
Om vissoep te maken heb je groenten (uien, wortels, selderij), kruiden (peterselie, tijm) en vis nodig. Begin met het fruiten van de uien, wortels en selderij in een grote pan tot ze zacht zijn. Voeg de kruiden en de vis toe en bedek met water. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten sudderen. Serveer warm met wat verse peterselie erop.