Bekijk vragenCategory: ApparatuurHoe kun je stomen zonder stoompan?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Hoe kun je stomen zonder stoompan?
8 Answers
HarveyHarvey answered 1 jaar ago
Er zijn een paar manieren om dit te doen. U kunt een metalen vergiet of zeef in een pan met kokend water plaatsen, en dan de groenten in het vergiet doen. Een andere mogelijkheid is om de groenten in een hittebestendige kom te leggen en er kokend water overheen te gieten. Tot slot kunt u de groenten in kaasdoek wikkelen en vastzetten met een keukentouwtje of elastiekje. Leg de gewikkelde groenten in een pan met kokend water, dek af en kook ze gaar.
CarmenCarmen answered 1 jaar ago
U kunt een vergiet gebruiken om te stomen. Plaats het vergiet in een pan met ongeveer een centimeter water en leg de groenten in het vergiet. Breng het water aan de kook, zet het vuur dan laag en dek de pan af. De groenten zijn in 5-10 minuten gaar, afhankelijk van wat u stoomt. U kunt ook een metalen of bamboe stoommandje in een pan met een centimeter water plaatsen. Breng het water aan de kook, zet het vuur dan laag en dek de pan af. Leg de groenten in het stoommandje en kook ze 5-10 minuten, afhankelijk van wat u stoomt.
LoekLoek answered 1 jaar ago
Door een pan te gebruiken met een vergiet of gaas. Vul de pan met zoveel water dat hij net onder het vergiet of het gaas uitkomt. Doe de groenten in het vergiet of het gaas, dek af en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat het geheel gaar koken.
ManouManou answered 1 jaar ago
Er zijn een paar manieren om dit te doen. Eén manier is om een metalen vergiet of zeef in een grote pan te plaatsen en er ongeveer een centimeter water in te gieten. Leg de groenten in het vergiet, dek af met een deksel en breng het water aan de kook. Een andere manier is het plaatsen van een stoommandje in een pan met kokend water. Doe de groenten in het mandje, dek af met een deksel, en stoom ze ongeveer 5 minuten of tot ze gaar zijn. U kunt de groenten ook in een hittebestendige kom doen, er kokend water overheen gieten, afdekken met plasticfolie en 5 minuten laten zitten.
RosaRosa answered 1 jaar ago
Er zijn een paar manieren om dit te doen. Een ervan is om een metalen vergiet of zeef boven een pan met kokend water te plaatsen. Een andere manier is om een hittebestendige kom of schaal op de pan te plaatsen, en dan het voedsel dat u wilt stomen in de kom of schaal te doen. Een derde methode is om natte papieren handdoeken of keukendoeken op de pan te leggen, en vervolgens het te stomen voedsel op de handdoeken of doeken te leggen.
JackJack answered 12 maanden ago
U kunt zonder stoompan stomen door een hittebestendige kom of pot met ongeveer een centimeter water erin op een pan met kokend water te zetten. Doe het voedsel dat u wilt stomen in de hittebestendige kom of pot, dek deze af met een deksel, en laat de stoom van het kokende water het voedsel koken.
FreekFreek answered 12 maanden ago
Een stoompan is een pan met kleine gaatjes in de bodem waardoor water naar beneden kan druppelen en een vochtige warmte ontstaat. Deze warmte kookt het voedsel op de bodem van de pan. U kunt ook een geïmproviseerde stoomoven maken door een pan te gebruiken met een vergiet of stoomrek erin. Vul de pan met voldoende water om tot de bodem van het vergiet of rek te komen, en breng het water aan de kook. Leg het voedsel in het vergiet of het rek, dek het af en stoom het gedurende 5-10 minuten.
JuliaJulia answered 11 maanden ago
Er zijn een paar manieren om dit te doen. Eén manier is om de groenten in een vergiet of stoommandje te doen en het vergiet of mandje boven een pan met kokend water te plaatsen. Een andere manier is om de groenten in een hittebestendige kom te doen en de kom vervolgens boven een pan met kokend water te zetten. Een derde manier is het gebruik van een magnetron met een stoombakje.