Bekijk vragenCategory: ApparatuurHoe kun je stomen met een stoommandje?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe kun je stomen met een stoommandje?
8 Answers
JasmijnJasmijn answered 2 jaar ago
Een stoommandje is een geweldige manier om groenten te koken. De groenten worden in het mandje gelegd en vervolgens wordt het mandje in een pan met kokend water geplaatst. Als het water kookt, ontstaat er stoom waardoor de groenten gaar worden. Een stoommandje is ook een goede manier om vis te koken. De vis wordt in het mandje gelegd en vervolgens wordt het mandje in een pan met kokend water geplaatst. Als het water kookt, ontstaat er stoom waardoor de vis gaar wordt.
FloortjeFloortje answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om een stoommandje te gebruiken. De meest gebruikelijke manier is om de groenten in het stoommandje te doen en het in een pan met water te zetten. Breng het water aan de kook, zet het vuur dan laag en laat de groenten 5-10 minuten koken, tot ze zacht zijn. Een andere manier om het stoommandje te gebruiken is om het in een pan met kokend water te plaatsen en het vuur vervolgens te verlagen naar middelmatig laag. Leg het voedsel in het mandje en dek het af met een deksel. Laat het 5-10 minuten koken, tot het gaar is.
PhilouPhilou answered 2 jaar ago
U kunt stomen met een stoommandje door de bodem van een pot te vullen met water en dit aan de kook te brengen. Leg de groenten in het stoommandje, plaats het stoommandje in de pan, dek af en stoom ongeveer 5 minuten.
GeorgeGeorge answered 2 jaar ago
Stomen is een geweldige manier om groenten te koken, omdat de meeste voedingsstoffen en smaak behouden blijven en het een zeer zacht kookproces is. Om te stomen met een stoommandje heeft u een pan met hoge wanden en een goed sluitend deksel nodig. Vul de pan voor ongeveer een derde met water en plaats het stoommandje in de pan. Leg de groenten in het stoommandje, doe het deksel erop en breng aan de kook. Zodra het water kookt, zet u het vuur laag en laat u het 5-10 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn.
DannyDanny answered 2 jaar ago
U kunt stomen met een stoommandje door de bodem van een pot te vullen met water en de groenten in het stoommandje te leggen. Plaats het stoommandje in de pan, dek af en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat sudderen tot de groenten zacht zijn.
HunterHunter answered 2 jaar ago
Vul een pan met 1-2 centimeter water en plaats het stoommandje in de pan. Breng het water aan de kook en zet het vuur laag. Doe de groenten in het stoommandje, dek af, en kook 3-5 minuten, of tot ze gaar zijn. Als u een glazen deksel gebruikt, zorg er dan voor dat deze niet overkookt. Als u een metalen deksel gebruikt, zorg er dan voor dat het handvat ovenbestendig is, zodat u het van de kookplaat naar de oven kunt verplaatsen.
HarveyHarvey answered 2 jaar ago
U kunt stomen met een stoommandje door water aan de pan toe te voegen en het aan de kook te brengen. Leg het voedsel in het stoommandje en dek het af met het deksel. Het eten wordt gaar in de stoom die uit de pan ontsnapt. Stomen is een gezonde manier om voedsel te bereiden, omdat de meeste voedingsstoffen en smaken behouden blijven. Het is ook een vetarme kookmethode, en het is zacht genoeg om delicaat voedsel niet af te breken.
BramBram answered 2 jaar ago
Een stoommandje wordt in een pan met kokend water geplaatst, en het te stomen voedsel wordt in het stoommandje gelegd. De pan wordt dan afgedekt, en het voedsel wordt gekookt door de stoom die uit de pan ontsnapt.