Bekijk vragenCategory: ApparatuurHoe kun je stomen in de oven?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe kun je stomen in de oven?
8 Answers
MaxMax answered 2 jaar ago
Doe het voedsel in een kleine, hittebestendige bak en zet die op het bovenste rek van uw oven. Voeg 1 kopje water toe aan de bodem van uw oven en sluit de deur. Het voedsel zal stomen in het vocht van het water.
HunterHunter answered 2 jaar ago
Plaats een stoominzet in een grote pan of Dutch oven en voeg genoeg water toe om net onder de bodem van de inzet te komen. Breng het water aan de kook en leg het voedsel in de pan. Dek af en breng opnieuw aan de kook. Zet het vuur lager en stoom gedurende de aanbevolen tijd. Sommige groenten, zoals broccoli, bloemkool en sperziebonen, kunnen ook worden gekookt door ze rechtstreeks in kokend water te doen. Dek af en kook gedurende de aanbevolen tijd.
DannyDanny answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren om in de oven te stomen. Eén manier is het gebruik van een stoominzet. U plaatst deze in de pan die u gebruikt om het voedsel te koken, en doet het deksel erop. Het water in de bodem van de pan zal stoom creëren, en het voedsel in het inzetstuk erboven gaar maken. Een andere manier om te stomen in de oven is het gebruik van een metalen of glazen ovenschaal met een goed sluitend deksel. Doe een centimeter of twee water in de bodem van de schaal, en leg het voedsel op een rooster in de schaal. Dek goed af, en bak volgens de instructies van het recept.
HunterHunter answered 2 jaar ago
Plaats een rek in de middelste stand van de oven en verwarm voor op 375 graden F. Voeg 1 kopje water toe aan een middelgrote steelpan en zet op hoog vuur. Breng het aan de kook en zet het vuur dan lager om het te laten sudderen. Leg ondertussen de groenten op een stoommandje of in een stoompan met deksel. Plaats het stoommandje of de stoompan op de pan met kokend water. Dek af en kook 2 minuten voor knapperige groenten of 5 minuten voor meer gare groenten. Onmiddellijk opdienen.
OdetteOdette answered 2 jaar ago
Plaats het voedsel in een hittebestendige schaal en plaats de schaal vervolgens in een grotere pan gevuld met kokend water. Het kokende water moet tot halverwege de zijkanten van de kleinere schaal komen. Bedek beide schalen met een deksel en kook tot het voedsel gaar is. Deze kookmethode wordt ook wel "bain-marie" genoemd. Het zorgt ervoor dat het eten gelijkmatig en zachtjes gaart, zonder aan te branden of uit te drogen.
HelenaHelena answered 2 jaar ago
Plaats het stoommandje of rooster in een grote braadslee. Vul de pan met 1 tot 2 centimeter water. Breng het water op middelhoog vuur aan de kook. Doe het voedsel in de stoommand of het rooster en zet het vuur laag. Bedek de braadslee met het deksel. Hoe lang het stomen duurt, hangt af van het soort en de hoeveelheid voedsel dat gekookt wordt. Controleer tijdens het koken regelmatig of het voedsel niet te gaar is. Wanneer het eten gaar is, haalt u het uit de stoompan en dient u het onmiddellijk op.
FeliciaFelicia answered 2 jaar ago
U kunt stomen in de oven door een pan met water op het onderste rek te zetten en uw eten op het bovenste rek. Het water zal stoom creëren die uw voedsel zal koken.
OwenOwen answered 2 jaar ago
U kunt stomen in de oven door een kom water op het onderste rek te zetten en uw eten op het bovenste rek te leggen. De hete lucht zal stoom creëren die uw voedsel zal koken.