Bekijk vragenCategory: VisHoe kun je mosselen koken?
Avatargast Staff asked 3 weken ago

Hoe kun je mosselen koken?

3 Answers
EllaElla answered 3 weken ago

De beste manier om mosselen te koken is door ze te stomen. Spoel ze af met koud water en doe ze dan in een pan of stoompan. Voeg net genoeg kokend water toe om de mosselen te bedekken, doe er dan een deksel op en stoom ze 5-7 minuten tot ze allemaal open zijn. Serveer warm met gesmolten boter, knoflook en/of witte wijn.

OwenOwen answered 3 weken ago

Een populaire manier om mosselen te koken is ze te stomen. Doe hiervoor de mosselen in een grote pan met een paar centimeter water. Zet de pan op een hoog vuur en breng het water aan de kook. Zet het vuur laag en laat de mosselen 5-7 minuten sudderen, of tot ze open zijn. Gooi mosselen die niet opengaan weg. Een andere optie is om je mosselen te bakken in een beetje olijfolie of boter. Begin met het verhitten van de olie of boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg je mosselen toe en bak ze 4-5 minuten, af en toe roerend, tot ze door en door gaar zijn.

ChristinaChristina answered 3 weken ago

Een manier om mosselen te koken is ze te stomen. Om dit te doen, heb je een pan met een goed sluitend deksel nodig. Doe ongeveer een centimeter water in de pan en breng het water aan de kook. Doe de mosselen in de pan, dek hem goed af, en zet het vuur laag zodat het water pruttelt. Kook gedurende 5 tot 7 minuten, of tot de mosselen open zijn. Als ze gaar zijn, doe ze dan met een schuimspaan in een schaal; gooi de mosselen weg die nog niet open zijn. Een andere manier om mosselen te koken is ze te roosteren. Verwarm uw oven voor op 400 graden Fahrenheit. Spreid de mosselen uit op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie.