Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe kun je melk opschuimen?
Avatargast Staff asked 2 maanden ago

Hoe kun je melk opschuimen?

2 Answers
RachelRachel answered 1 maand ago

Om melk op te schuimen, hebt u een kan of beker met een schenktuit, stomend hete melk en een mixer nodig. Giet de hete melk in de kan of het bekerglas en plaats de mixer op de bodem van het bekerglas. Zet de mixer aan en beweeg hem langzaam op en neer terwijl hij in contact is met de melk. Zorg ervoor dat u uw hand dicht bij de kan houdt voor het geval hij omvalt. Na ongeveer 30 seconden tot 1 minuut zou je een mooie, dikke schuimlaag op je melk moeten hebben.

IanIan answered 1 maand ago

Er zijn een paar verschillende manieren om melk op te schuimen, maar de meest gebruikelijke is met een stoompijpje op een espressomachine. Om dit te doen, houdt u het uiteinde van het stoompijpje net onder het oppervlak van de melk en zet u het aan. Het is belangrijk dat u het uiteinde van de stoomstaaf beweegt, zodat de melk niet verschroeit. Zodra de melk verwarmd is en begint te schuimen, zet u de kan langzaam omhoog, zodat er meer lucht in het mengsel komt. Wanneer u de gewenste hoeveelheid schuim hebt bereikt, zet u de stoomkoker uit en serveert u 
 
Een andere manier om melk op te schuimen is met een handopschuimer. Deze werken door het creëren van een draaikolk wanneer u ze snel in een kopje melk laat draaien.