Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe kun je kruiden invriezen?
Avatargast Staff asked 7 maanden ago
Hoe kun je kruiden invriezen?
5 Answers
HelenaHelena answered 7 maanden ago
U kunt kruiden invriezen door ze eerst een paar seconden te blancheren in kokend water en ze dan over te brengen in ijswater. Nadat ze zijn afgekoeld, kunt u ze drogen en in een vriezerbestendige container doen. Zorg ervoor dat je op het pakje de naam van het kruid en de datum waarop je het hebt ingevroren vermeldt. Ingevroren kruiden zijn ongeveer zes maanden houdbaar.
AdamAdam answered 7 maanden ago
Er zijn een paar verschillende manieren waarop je kruiden kunt invriezen, afhankelijk van wat voor soort kruid het is en waarvoor je het wilt gebruiken. Als je het kruid gewoon wilt bewaren zodat het langer meegaat, dan kun je het gewoon in een diepvrieszakje doen en in de vriezer bewaren. Wil je het kruid in de keuken kunnen gebruiken, dan moet je een paar extra stappen nemen. Voor bladkruiden zoals peterselie, basilicum of koriander, was je ze en dep je ze droog met een papieren handdoek. Hak ze in kleinere stukjes en doe ze in een diepvrieszakje. Je kunt ze ook op een met perkamentpapier beklede bakplaat leggen en zo invriezen.
LeoLeo answered 4 maanden ago
Kruiden kunnen worden ingevroren door ze een paar seconden in kokend water te blancheren en ze daarna over te doen in ijswater. Nadat ze zijn afgekoeld, doe je ze in een hersluitbare plastic zak en vries je ze in. Je kunt ze ook in stukjes snijden en invriezen zonder ze te blancheren.
RosaRosa answered 3 maanden ago
Om kruiden in te vriezen, spoel je ze eerst af en dep je ze droog. Leg de kruiden vervolgens in een enkele laag op een bakplaat. Bevries de kruiden gedurende 2 uur, of tot ze stevig zijn. Doe de bevroren kruiden vervolgens over in een hersluitbare plastic zak en bewaar ze in de vriezer.
OliviaOlivia answered 3 maanden ago
Het invriezen van kruiden is een geweldige manier om hun smaak en voedingsstoffen te behouden. De beste manier om ze in te vriezen is door ze eerst een paar seconden in kokend water te blancheren en ze daarna in ijswater te laten schrikken. Nadat ze zijn afgekoeld, kun je ze afdrogen en in een luchtdichte zak of bak doen. In de vriezer zijn ze ongeveer 6-8 maanden houdbaar.